Дълбок и плътен глас, кожени дрехи и блестяща коса. Освен неустоимо излъчване с поглед и онези движения, по които тогава припадат момичетата, Елвис Пресли притежава още нещо, без което не би имал титлата Краля на рока – уменията да правиш музика не само за очи, но най-вече за сърцето и...краката.

Логично идва въпросът кой носи короната днес? И има ли изобщо достоен за нея? След смъртта на друг крал – този на попа, редица изпълнители сякаш дават заявка за титлата. Няма как Джъстин Тимбърлейк и Бруно Марс да не са ви напомняли през годините на Майкъл Джексън. Къде темброво или стилово, било то умишлено или не. Рокът обаче остава все още територия без претенденти за завладяване.

elvis-mmtv-2.png

Може би това е една от причините да се носят все още слухове, че Елвис е действително жив. Какъв по-добър начин да се сбогуваш с недостатъците на славата и да си дадеш вечна почивка от живота на рок звезда от това да фалшифицираш смъртта си? Конспирациите продължават и с последния заподозрян – брадат работник в имението Грейсленд. Освен външна прилика, наблюдатели намират сходство с дясната ръка на служителя, което свързват с отдавна счупен пръст на Елвис.

elvis-mmtv-3.png

Не е съвсем изключено някъде там Пресли по-рано тази година да е отпразнувал 82 години. Но със сигурност знаем едно – макар и напуснал земния си път, Кралят все още е жив. В ушите и душите на своята публика, която той продължава да има и 40 години след сбогуването с нея.