По-малко от седмица след смъртта на Хю Хефнър Холивуд вече крои планове за биографичен филм. Бъдещият му създател Брет Ратнър възнамерява да постави в кожата на легендарния издател и плейбол вокалистът на Thirty Second To Mars и носител на „Оскар“ Джаред Лето.

Проектът всъщност се подготвя още от 2007 г., като за главната роля преди е обмислян Робърт Дауни Джуниър. Срокът за правата върху лентата обаче изтича и те преминават през няколко компании преди да бъдат взети от RatPac Entertainment на Ратнър. Той е познат като продуцент на сериала „Бягство от затвора“ и „Завръщането“ (донесъл „Оскар“-а на Леонардо Ди Каприо) - всички те със силни мъжки изпълнения.

Продуцентът Брет Ратнър

Брет Ратнър е имал предвид Джаред Лето за ролята още преди смъртта на Хю Хефнър, както става ясно от изданието “Hollywood Reporter”. Продуцентът е искал да запознае актьора с медийния магнат още през април, когато е била премиерата на документалния сериал за Хефнър “American Playboy: The Hugh Hefner Story”. Заради влошеното си състояние обаче 91-годишнят бизнесмен не приемал гости в имението си по това време.

Ратнър обаче не се притеснява за това: „Разполагаме с достатъчно записи на Хеф, така че Джаред ще може да получи колкото информация му е необходима“, казва той. И ние не се съмняваме, че Лето ще се справи, особено в халат и компанията на красиви жени. Още няма насрочена дата за премиера на филма, но дотогава можем да гледаме Джаред в „Блейд Рънър“, редом с Харисън Форд и Райън Гослинг, от 6 октомври по кината.