Фамилията Галахър ще се чува доста поне до края на 2017 г. След като предни броени дни бившият член на Oasis Лиъм Галахър издаде дебютния си солов албум ‘As You Were’, вече можем да видим видеото на брат му Ноел към първия сингъл от предстоящия му диск ‘Who Built The Moon?’.

Песента се казва ‘Holy Mountain’ и за нея по-зрелият от двамата Галахър казва пред NME:

„Това ще си остане това ще бъде едно от любимите ми парчета, което изобщо съм писал. На живо звучи страхотно. Децата ми го обичат, децата на приятелите ми също и съм сигурен, че „хлапетата“ ще го обикнат.“ Заразителната мелодия получи не по-малко свежо видео, в което Ноел и бандата му изпълняват парчето си в компанията на много цвят и психеделични анимации.

Появата на песента не мина без спекулации – слушатели откриха прилики между ‘Holy Mountain’ и ‘She Bangs’ на Рики Мартин, особено в звученето на припева. И докато някои фенове не крият в Twitter колко са зарибени по новото звучене на Ноел Галахър, други си искат старото обратно. Сравнения между двамата братя също не липсват, но едва ли изпълнителите ще ги обсъждат на чаша чай, тъй като отношенията им не са в най-добрия период.

Съдейки по постовете на Лиъм в Twitter, изпълнителят не е впечатлен от сингъла на брат си, нито пък от изказването на Ноел, че първият „има нужда от психиатър“. Съветът дойде слад като Лиъм Галахър нарече появата на брат си по време на благотворителния концерт ‘One Love Manchester’ „PR ход“. Ноел отговори: „ За втори път. Той има нужда да се види с психиатър. Не го казвам на шега. Защото местни жители са избити, а той два пъти отнася темата до себе си.“

mmtv-galagher-liam-2.jpg

С или без специалист, Лиъм вече е изпълнителят с най-продаван албум за 2017 г. във Великобритания след Ед Шийрън с  '÷'. Дали Ноел ще успее да достигне успеха, ще можем да разберем след като албумът  ‘Who Built The Moon?’ на Noel Gallagher's High Flying Birds излезе на 24 ноември 2017.

Ноел Галахър създава бандата през 2010 г., събирайки бивши членове на Oasis като пианиста Майк Роу и басиста на The Zutons  - Ръсел Причард. Това ще бъде първата студийна колекция на бандата след напускането на Джереми Стейси (барабани) и Тим Смит (китара), на чието място идват съответно ветераните на Oasis Крис Шарък и Джем Арчър.