„Внимание, опасно е“... да изпуснеш юбилея на „Остава“! Групата става на 25 години и ще отпразнува подобащо годишнината си на 31 август в „Маймунарника“. Междувременно ние от „ММ“ осъзнаваме как това си е цял четвърт век...а сякаш вчера се запознахме с малките бунтари, които вече са улегнали мъже (или поне такива изглеждат).

Така де, без да ставаме твърде сантиментални, не може да не отбележим, че групата ни е скъпа. Телевизия ММ е с тях още от самото начало, снимайки първия клип на бандата в състав със сегашния им вокалист Свилен. Оттогава станахме свидетели как „Остава“ пораства от Мъничко човече в Океан от талант и чувства. Петимата членове често са спасението ни от Моно ежедневието и то не само в Понеделник. И вярваме, че с тях ставаме малко по-Красиви хора.

mmtv-ostava-25thanniversary-1.jpg

Как обаче се чувства бандата по повод юбилея? Потърсихме Свилен Ноев за бърза равносметка:

MM: Честита годишнина! Какво остана и какво се промени в група „Остава“ за този четвърт век?

Свилен: Това, което остана, е вярата в музиката ни, и, че чрез нея може да пренесем мислите си в песни. Ние самите се променихме доста - всеки има семейство, прекарваме по-малко време заедно, но затова се стремим да ценим времето на другите и да не го пилеем. Музиката е основното, което ни свързва. Което след толкова години е похвално.

MM: Толкова години едва ли са минали без препятствия по пътя. Какво ви кара да останете тук въпреки трудностите, а да не си грабнете Самолет от Терминал 2?

Свилен: Един хубав концерт например ни показва, че може би не сме си загубили времето, като се занимаваме с музика толкова дълго. Мисля, че човек трябва да прави това, което обича, поне аз силно вярвам в това.

MM: В какво състояние намираш сегашната българска музикална сцена в сравнение с времето, когато вие започвахте? Усеща ли се достатъчтно Rock & Roll Perfume от нея?

Свилен: Както винаги, акцентът не е в рок музиката, а в много по-повърхностна музика, но времето ще покаже кое ще остане по-дълго.

MM: Какво планирате оттук нататък?

Свилен: Планираме няколко концерта в София и в страната, с които да празнуваме годишнината си, може би и в чужбина. Започва много любим за мен сезон - есента, която много често вдъхновява за създаване на хубави мелодии и текстове.

MM: Как си представяш групата след други 25 години и с какво бихте искали да оставите още следи?

Свилен: Надявам се да сме живи и здрави и да се понасяме все още. Ако може да издадем още песни заедно - супер, ако не - здраве да е. Няма задължителни неща.

ostava-25-godini-mmtv_02.jpg

Очакваме ви на 31 август, четвъртък, в клуб „Маймунарника“, за да пеем с цяло гърло любимите парчета. Морето няма да избяга и през септември. Ние оставаме, а ти?

Автор: Деница Димитрова