Имаме още едни кандидати за приза 'Песен на лято 2017'!

Световно известните платинени музиканти Rudimental се завърнаха с новия си сингъл “Sun Comes Up” в сътрудничество с James Arthur.

james-arthur-new-song-mmtv.jpg

Рудиментъл са добре познати от колаборациите им с невероятни мъжки вокали. Предишните им проекти са с 'вокални титани' като Джон Нюмън и Ед Шйирън. Джеймс Артър се вписва отлично в тази група и пасва прекрасно в звука на новия сингъл.

Рудиментъл споделят:

"Прекарахме много време, търсейки точния певец  и бяхме на косъм да се откажем, преди да срещнем James Arthur, който я изпя и ни зашемети."

Песента е поредното завладяващо парче на Артър, а той наистина е под пара и не се е спирал след музикалното му завръщане миналата година. ‘Sun Comes Up’ последва предишния му сингъл 'Can I Be Him', парче от платинения му албум 'Back From The Edge'.

Джеймс започва турне в Обединеното кралсво през ноември тази година.

“Sun Comes Up” е първото нещо, което чуваме от Rudimental от 18 месеца и е част от третия им албум. Какво ли още са ни подготвили? 

Песента е трогателен поглед над това как се развиват, като личности и като група, и различните трудности, през които са преминали, за да превъзмогнат нещастието си и да стигнат до сегашното си положение.

Rudimental споделиха:

„Не се страхуваме да поемем по различен път и новият ни материал надгражда нивото. Обиколихме света и най-накрая, пишейки този албум, се чувстваме у дома. Нямаме търпение всички да го чуят!”

 Към днешна дата групата, която не иска да се идентифицира с определен жанр, има над 2.6 милиона продадени сингъла във Великобритания! През 2013 г. Rudimental издадоха своя дебютен албум "Home", който вече е двойно платинен, и който им спечели номинация за наградата Mercury.

rudimental-mmtv.jpg

Последва втория им запис, оглавил класациите в Обединеното кралство - ”We The Generation", който чухме през есента на 2015. В него влиза световния хит "Lay It All On Me", в който участва Ed Sheeran, продал над 1,7 милиона копия по света, и който вече е със златен статус в Щатите. Албумът включва редица жанрове като соул, фънк, хип-хоп, drum and bass, както и последните вокални записи на покойния Bobby Womack в песента "New Day".

През 2015 групата организира своя изцяло нов британски фестивал Wild Life, който спечели Best New Festival на UK Festival Awards миналата година и отбеляза третия си рожден ден през миналия месец.

В допълнение към всичко това, Rudimental наскоро се върнаха от световното си турне, включващо разпродадени концерти в Alexandra Palace и O2 Arena в Лондон, 25 хиляди продадени билета. От средата на юни момчетата ще са ежеседмично в Ibiza, като всеки вторник ще изнасят сетове в Amnesia.

wild-life-festival-mmtv-uk.jpg