Епизод 4 – Как се приготвят круши с мед в село Крушуна

Епизод 4 – Как се приготвят круши с мед в село Крушуна

Продължава готварската сага на Лиана и Милен от отбор 2 на кулинарното риалити ‘’Гозбата на България’’.

В предишния епизод видяхме как домакините, семейство Джоневи, посрещнаха радушно Лиана и Милен в къщата си за гости в село Крушуна, нагостиха ги с чай от мащерка, стреснаха ги с новината за тристепенно меню, а после със задружни усилия, особено от страна на малката Кари, приготвиха гозбите успешно.

Който не е успял да гледа излъчането на живо по телевизия ММ онлайн в сряда от 21ч. на епизод 3 на ‘’Гозбата на България’’,  може да навакса тук.

В епизод 4 е време Лиана и Милен да се справят с тяхната част от този напрегнат кулинарен двубой и никак не им е лесно. Получили напъствия от своите домакини семейство Джоневи, младите готвачи се заемат много сериозно със задачата да си търсят продуктите за днешната рецепта в рамките на селото, както изисква регламента на предаването.

Нека припомним какво трябва да сготвят: пълнен патладжан с булгур, пилешко филе на грил и печени круши с мед и канела.

За Лиана и Милен предизвикателството е булгура, за който и двамата не бяха чували. Както им обясниха домакините, това са бланширани, изсушени и натрошени меки и твърди зърна от пшеница.

Булгурът е пълен ценни с хранителни вещества, витамини и минерали и често е присъствал на българската трапеза в миналото. И никак не е трудно да се приготви. Но като добавим, че трябва според рецептата, да се напълнят патладжаните с него, заданието става сложно за изпълнение за двамата кулинарни новобранци.

Открили каквото им е необходимо, Лиана и Милен се захванаха с готвенето. Настъпи пълен хаос в кухнята и тотално объркване на рецептата. Докато не дойде време за приготвяне на десерта печени круши с мед и канела. Тук Лиана даде всичко от себе си и подобри рецептата.

Какво точно направи? Гледайте част от кулинарните подвизи на отбор 2 в ‘’Гозбата на България’’ тук.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *