Doro Pesch на Midalidare Rock Fest

https://www.youtube.com/watch?v=1vBhgGt13hY

Doro Pesch, хеви метъл певицата от Warlock споделя с Тома какво е усещането да свириш пред Българските фенове на тежката музика на Midalidare Rock Fest

Доро: Здравейте рок фенове и металяги. Аз съм Доро Пеш, а вие гледате ММТВ. Желая ви страхотно изкарване. Да живее рока. Много ви обичам.

Тома: Здравейте, Кралице на Метъла. Покланям се…

Доро: Здравей, Тома!

Тома: Раздадохте цялата си енергия на сцената – от началото до края на вечерта. Дадохте максимума от себе си, вие бяхте просто пълна с енергия. Имате ли мускулна треска?

Доро: Да, обикновено на другата сутрин, когато се събудиш и оох… главоболие, но правиш това, което трябва. Но когато си на сцената с тези прекрасни хора, пеете заедно и знаеш, че те са те очаквали – не чувстваш никаква болка. Малко по-късно вече, да…

Тома: Да, но Вие имате едно страхотно движение като това (показва).

Доро: Да, то е като… понякога малко опасно, когато сцената е висока, но аз не се плаша от височини, нашия китарист се страхува, но…

Тома: Харесва ли Ви обстановката на фестивала и опитахте ли вече българско вино?

Доро: Да, но ще опитам българското вино след интервюто, защото малко ми трябва, за да се напия. Но ще го пробвам по-късно, а тук е прекрасно и съм възхитена от това, че всички са мили, приветливи, професионалисти. Мястото е много красиво.

Тома: И природата?

Доро: Да, аз обичам природата. Винаги ходя сред природа, за да се заредя с енергия и да се мотивирам. Да, да прекрасно, прекрасно. Била съм в България много пъти, но тук съм за първи път.

Тома: Казахте на сцената, че обичате Motörhead. Те ли са любимата Ви група?

Доро: Да, Леми и Рони Джеймс Дио бяха мои близки приятели в музикалния бизнес и безумно ги обичам. Имахме много дълбоко приятелство. С Леми се срещнахме през 1984-85 година, преди толкова много години, а с Рони Джеймс Дио се запознахме за първи път през 1987 година. Първото ни турне беше след албума ‘Triumph and Agony’, което беше преди 30 години, а сега го празнуваме. Определено се учехме от най-добрите, от Леми и Дио. Вече не е същото, много ми липсват.

Тома: Песента Ви за Леми – направо се разчувствах …

Доро: Да, много хора се бяха разчувствали емоционално и при новия запис ние написахме песен за Леми, която се казва ‘Живей живота пълноценно’, което е супер. И тогава написахме и една песен за Дио, която се казваше ‘Герой’.

Тома: Специално за него?

Доро: Да, но вече не е същото. Вече всичко е в нашите сърца.

Тома: В нашите сърца, благодаря Ви и в моето сърце, също.

Тома:  Warlock или Doro?

Доро: Ооо, и двете, и двете. Никога не съм планувала солова кариера, винаги е било Warlock, а имахме толкова проблеми с името, всъщност ми отне 20 години, за да си го върна. Сега вече мога да използвам отново името Warlock. Но за мен и двете бяха еднакви. Ние бяхме такива късметлии – в точното време, на правилното място, когато започнахме в началото на 80-те години. Беше страхотно! Даже, когато през 90-те години се появи грънджа и метъла не беше толкова популярен, тогава беше малко трудно и изгубихме името си.

Тома: Ние ги обичаме и двете.

Доро: Да, това е добре, много добре.

Тома: Имам един интересен въпрос – коя от младото поколение на рок певици, рок дами, мислите, че е най-близко да стане Ваш наследник?

Доро: Мисля, че има много добри и талантливи дами от всички метъл и рок жанрове.

Тома: Но като Вас, със стил?

Доро: Ооо.. със стил…

Тома: Защото чухме Ариа, тя е … а Вие сте ‘All we are…’ . Вие сте уникална.

Доро: Мисля, че добрите певци дори от dead метъла, знаете харесвам Angela Gossow от Arch Enemy и Alissa, новата вокалистка на Arch Enemy, а също така харесвам и Lzzy Hale от HHHolmkdcvolHailstorm и много други млади, добри и талантливи жени. И мисля, че когато е тук в сърцето ти, то е при всички, няма значение дали е само при един човек. Когато го правиш по начина, по който го чувстваш и даваш всичко от себе си, няма значение дали е класически метъл, dead метъл или мелодичен метъл.

Тома:  Искам да ви кажа, че Вие сте толкова прекрасна с тази усмивка.

Доро: Когато виждам феновете, които ме даряват с толкова много любов,  това ме кара да се усмихвам, да бъда позитивна и тогава го изпращам обратно на феновете. Това е моята истинска тайна – как да продължаваш винаги и да даваш всичко от себе си.

Тома: Искам да Ви попитам един малко странен въпрос: имате красива дълга коса… Има ли някаква причина, поради която може да й промените цвета или дължината?

Доро : Оо не, не, не …

Тома: Това е вашата запазена марка.

Доро: Знаете ли, харесва ми както винаги са били американските индианци с техните дълги коси и точно това те кара да се чувстваш свободен.  Да, част от свободата да бъдеш естествен и свободен. Не харесвам много изящните прически. Ако това прави хората щастливи е добре, но аз не следвам модните тенденции, аз съм просто.. знаете.

Тома: Вие сте просто себе си. И затова България Ви обича. Благодаря Ви за енергията и ще Ви очакваме отново в България.

Доро: За мен ще бъде чест отново да бъда тук! Тук имам толкова много добри приятели, а и както знаете ние имаме и страхотен фен клуб, които публикуват материали всеки ден най-красивите снимки, не мога да разбера от къде ги взимат. Те знаят нещо, което дори и аз не знам, което е страхотно.

Тома: Имате много истински фенове тук в България и те много Ви обичат.

Доро: Невероятни, страхотни хора. Сърцето им е на правилното място и по-точно на рок и метъл феновете. За мен е чест да бъда тук!

Тома: За нас също. Благодаря Ви, беше истинско удоволствие и поддържайте рока.

Доро: Да, да винаги!

Доро: I love you (Обичам Ви)

Тома: Даааааа.

Доро: Обичам ви, много Ви обичам хора….!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *