Woodstock 50 ще се проведе в три поредни дни през август 2019 г.

Woodstock 50 ще се проведе в три поредни дни през август 2019 г. woodstock-1969-couple-holding-each-other

Промоутъра на Woodstock Майкъл Ланг обяви, че официалният концерт по случай 50-годишнината на фестивала ще се проведе в Централен Ню Йорк

michael lang woodstock 50
Майкъл Ланг – съорганизатор и основател на фестивала Woodstock

Ланг обяви, че Woodstock 50, който ще бъде тридневен фестивал в чест на оригиналното събитие от 1969 г., ще се състои на Watkins Glen, намиращ се на 80 мили (129 км) юго-източно от Сиракуза.

Събитието ще се проведе на 16, 17 и 18 август 2019 г., а продажбата на билети започва през февруари. Цените и изпълнителите още не са обявени, но Ланг сподели пред списание Rolling Stone, че над 40 артисти вече са ангажирани за трите фестивални дни. Пълният списък с имена ще бъде обявен следващия месец.

Ланг сподели пред списанието:

“Това ще бъде един наелектризиращ списък. Ще има хип-хоп, рок някои поп банди както и някои от групите присъствали на оригиналния фестивал.”

santana on woostock 50 and original woodstock festival
Сантана потвърди участието си на Woodstock 50

Карлос Сантана, който е участвал в оригиналният Woodstock през 1969 г., наскоро обяви, че е ще присъства на събитието. Майкъл Ланг разкри, че някои “по-нови групи” най-вероятно ще изпълняват трибют-изпълнения на оригиналните изпълнители на Woodstock като Janis Joplin, The Band, Jefferson Airplane и Джо Кокър.

Ланг добави:

 „Също така търсим и уникални сътрудничества, може би събиране на някои стари групи както и много нови и изгряващи таланти“

В същият уикенд ще се състои и друго честване на 50-та годишнина на оригиналния фестивал Woodstock

То ще бъде в Центъра за изкуства на Бетел Уудс.

Live Nation спонсорира фестивала “Музика и култура на Бетел Уудс” от 16-ти до 18-ти август 2019 г. с поредица от концерти, разговори в стил „TED” и изложба “We are Golden” в музея в Бетел Уудс

В изявление главният изпълнителен директор на Бетел Уудс Дарлин Федун заяви:

“Преди петдесет години хората се събраха мирно на това място, вдъхновени да променят света чрез музика. Като стопани на този исторически обект, ние оставаме ангажирани с опазването на тази богата история и дух. Също така се стремим и към възпитаване и вдъхновяване на новите поколения, които да допринасят позитивизъм за света чрез музика, култура и общественост.”

Събитието в Бетел Уудс също не е обявило списъка с изпълнители и цените на билетите, но според слуховете се преговаря с имена като Daft Punk, Bruce Springsteen, Eminem, Ariana Grande, Coldplay, Phish, The Weeknd, Elton John, Bon Jovi, Pearl Jam, Foo Fighters, Pink, The Who, Santana, Zac Brown Band, Mumford & Sons и The Chainsmokers.

На къде ще наклонят везните на феновете?

Към името на Woodstock или към оригиналното място? Списъкът с артисти? Цената? Капацитетът?

Не е ясно какъв е капацитетът на всяко място, но приблизително 600 000 души присъстваха на концертите на The Band, Allman Brothers и Grateful Dead на Watkins Glen за фестивала Summer Jam през 1973 година.

Около 400 000 души присъстваха на първия фестивал Woodstock Music and Arts, който се проведе на 15-18 август 1969 г. в млечната ферма на Макс Ясгур близо до White Lake в планината Катскил. Списъкът с изпълнители включваха имена като Richie Havens, Jefferson Airplane, The Who, Joan Baez, Jimi Hendrix, Arlo Guthrie, Santana, Joe Cocker, the Grateful Dead and Crosby, Stills, Nash & Young.

25 годишнината на фестивала Woodstock се проведе във фермата на Winston в Saugerties, New York през 1994 г. с модерен състав от артисти като Nine Inch Nails, Sheryl Crow, Metallica, Cypress Hill и Red Hot Chili Peppers. Следващото издание на Woodstock ’99 обаче, което се проведе във военовъздушна база Griffiss в Рим, Ню Йорк, забавлението приключи с бунтове, пожари и обвинения в сексуално посегателство.

woodstock-99-went-down-in-flames
Емблематична снимка от погромите след Woodstock 99

Ланг каза пред Rolling Stone, че си е научил урока от Woodstock ’99

В тези уроци влизат високите цени на водата и съмнителни изпълнения сред артистите. Той нарече Woodstock’99MTV събитие” и обеща, че Woodstock 50 ще бъде доста по-различен.

Woodstock ’99 бе просто музикално изживяване без никакво социално значение. Това беше просто голямо парти. С това издание ние се връщаме към корените си и към първоначалното си намерение. И този път ще имаме контрол над всичко.”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *