Пловдив посреща световният шоубизнес на 26, 27 и 28 май 2022 г

Пловдив посреща световният шоубизнес!

Делегати и музиканти от над двайсет държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция.

Spike Bulgarian Music Showcase poster

На 26, 27 и 28 май 2022 г. близо 200 делегати и музиканти от над двайсет държави ще се включат в първото издание на Spike – българската музикална шоукейс конференция! Всеки участник във форума е доказан професионалист в музикалният бизнес.

Три дни в активна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и  маркетинг и една голяма красива и артистична група музиканти!

Интересът към Пловдив и възможностите, които предлага като културна столица на България е много голям – това доказва списъка от хора, които пристигат за да споделят опита си, но и за да видят уникалните условия за музикален туризъм, които града предлага.

Също така, представителите на глобалната музикална индустрия ще се запозная с българската музикална сцена, като акцента е върху младите артисти. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и много представители на българската музикална индустрия.

Сред делегатите на Spike са:

Spike Bulgarian Music Showcase - DelegatesСанди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална индустрия с почти четиридесетгодишен опит в бранша. Санди е и основател на Record World International Cashbox и Record World International – две от трите най-основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ, редом до Billboard.

Питър Астед – основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалния издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 артисти. Питър е основател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live at Heart, както и на новия фестивал Future Echoes.

Мария Каперска – родена в Пловдив, днес генерален мениджър на Phoenix Music International.

Роберт Сингърман – познат като ключова фигура в развитието на таланти и нови технологии в музикалния бизнес. Сингърман е представлявал изпълнители като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като главен вицепрезидент на компанията LyricFind, където се занимава с международно музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи като Google Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic.

Робърт е бил директор на Европейския музикален офис към ЕС. На офисите за музикален експорт на Франция, САЩ и Северна Америка. Той е представлявал Бразилската музикална борса в Северна Америка и е създател на ЧАБ: Чили, Аржентина, Бразилия – музикално-търговска мисия – ежегодно от 2016 до 2020 г. Робърт е подпомагал музикалните търговски мисии между множество държави, работейки с организациите CIMA, A2IM, ABMI, AMAEI, Sounds Australia, Sounds from Spain, както и с организации, конференции и офиси за музикален експорт в Латинска Америка, САЩ, Канада, Китай, Сингапур, Източна Европа, и Корея.

Мерле Дюринг – съосновател и изпълнителен директор на Black Harbour Entertainment – агенция, която предлага  консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и управление на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain of Salvation, Twilight Force и още много други.

Анка Лупес –  основател на  Mastering the Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния. Изпълнителен Директор на INDIERO – асоциацията на румънските независими лейбъли и музикални издатели.

Ана Линдхолм – Ей-енд-Ар (Артисти и Репертоар) и проджект мениджър към Шведския независим лейбъл Icons Creating Evil Art.

Работните панели на Spike ще се състоят в Дом на културата „Борис Христов“

Прочетете програмата на Spike тук.

Spike Bulgarian Music Showcase -Bands 01

Най-важна част от Spike Bulgarian Music Showcase е музикалната програма!

Тя ще тече от 26 до 28 май 2022 г. в три прекрасни музикална клуба в сърцето на Пловдив – Download, Безистен и Temple Bar. Spike ще завърши с концерт на Римски стадион. Всички музикални събития са с вход свободен!

Сред имената на музикантите се открояват A.L.E.K.S. , IVA, JASMINE WHALE, TDK от България, прекрасната SUN от Франция, BONANDER от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палме де Майорка, SATCH от Великобритания. Mузикалната програма на конференцията е превъзходна, представяща артисти от цял свят, не ги пропускайте!

Всичко за артистите, които ще свирят на Spike можете да прочетете тук

Spike Bulgarian Music Showcase е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия. Включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

Spike Bulgarian Music Showcase се осъществяват в партньорство и с подкрепата на община Пловдив, Фондация Пловдив 2019 и Българско Национално Радио.

Всичко за Spike Bulgarian Music Showcase – профила на участниците,  музикална и културна програма, панелите за дискусии ще бъде публикувана в страницата https://www.facebook.com/spikeshowcase

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *