Преди да бъдат известни | Eminem

Преди да бъдат известни | Eminem

“Истината е, че не знаеш какво ще се случи утре. Животът е откачено пътуване и нищо не е сигурно.“

Marshall Bruce Mathers III, ако това име нищо не ви говори сигурна съм поне, че всеки от вас знае кой носи краткия псевдоним Eminem

Да, сигурна бях, че знаете.

Според една от версиите прякорът на Eminem идва от Em(M) – Маршал, In(B), Em(M) – Матърс. Според друга, псевдонима му идва от популярните бонбонки M&M`s. Независимо от къде идва името Eminem то е синоним (даже може да се каже определение) за един от най-известните американски рапъри. Успехите на белия рапър не се ограничават само до музиката – той е много успешен музикален продуцент, автор на песни и актьор.

Ето и неговата история

Marshall Bruce Mathers III е роден на 17 октомври 1972 г. в щата Мисури. Когато е на 12 години, той и майка му се местят да живеят в Детройт, Мичиган.

Още от малък Eminem е почитател на рап музиката.

Още от малък Eminem е почитател на рап музиката като започва да рапира още на 14-годишна възраст. В преследване на своята мечта той напуска училище, въпреки че не е завършил средното си образование и започва работа за няколко години като се съсредоточава изцяло над музиката си.

Eminem не е бил от кротките юноши. А всъщност има ли въобще кротък юноша?!

Всеки от нас има своите приключенски истории от тийнеджърските години. Първа целувка, напиване, сбиване…, но младия Slim Shady е бил малко по-палав от нужното. След схватка с няколко момчета рапърът изпада за 9 дни в кома.

Като тийнейджър Eminem е бил често обект на подигравките на останалите в гетото, където е живеел. Но като във всяка приказка талантливият рапър успява да се измъкне от там с много работа и упорство. За да си направи нещата “по-интересни” Еминем първо се пристрастява, а после успява да преодолее зависимостта си към наркотиците. В противен случай ще е прекалено лесно (си мисля аз).

Как Marshall Bruce Mathers III се превръща в Eminem

След изпълнение във фриистайл рап състезание в Лос-Анджелиска радиостанция, Eminem бива забелязан от Dr. Dre, който по това време е много силен продуцент (сякаш сега е слаб). Dre подписва договор с Eminem и така той става част от звукозаписната компания “Aftermath”.

Dre подписва договор с Eminem и така той става част от звукозаписната компания “Aftermath”.

Рапърът печели своята известност освен с музиката си и благодарение на цвета на кожата си (защото според общоприетото – белите не могат да скачат и не могат да рапират). Така той става познат в света на рап музиката като “голямата бяла надежда”.

Eminem бързо набира популярност през 1999 г., когато издава дебютния си албум “The Slim Shady LP”, който му носи награди “Грами” за най-добър рап албум. През същата година, майката на Eminem, завежда няколко съдебни дела срещу него като иска обезщетение от 10 000 000 долара. Тя съди собствения си син, затова, че я е наклеветил в албума си.

Въпреки проблемното си минало рапърът е пример затова как с талант и много труд, от дъното човек може да стигне върха.

Eminem е продал над 155 милиона копия от албумите си, което го прави най-продаваният рапър в историята

Печелил е награди на MTV, “Грами”, а за саундтрака към биографичния си филм “Осмата миля” и песента “Love Yourself” печели и “Оскар”.

“Можеш да изпаднеш от върха точно толкова бързо, колкото си се качил. Това е страшно.”

За да постигне всичко и за да бъде Eminem, най-добрият бял рапър е трябвало да търпи много лишения. Преди да бъде забелязан от Dr. Dre, той работи като чистач, а парите не са стигали дори за памперси на първата му дъщеря Хейли. В момента освен професионалната си кариера и всичките си успехи на музикалната сцена Eminem е баща и на още две дъщери – Уитни и Алейна.

Преди да бъде забелязан от Dr. Dre, той работи като чистач, а парите не са стигали дори за памперси на първата му дъщеря Хейли.
Еминем и дъщеря му Хейли.

Нека денят ни бъде изпълнен с мотивация и продуктивност. Още сега ще подбера плейлист с песни на Eminem, за да се събудя и да продължа да работя върху целите си. Съветвам ви и вие да направите същото.

“Ако хората трябва да научат нещо от моята музика, то трябва да е мотивация и увереност, че всичко е възможно, докато работите и не се предавате.“

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *