Многото животи на Русалката от Starbucks

Многото животи на Русалката от Starbucks. MMTV Online Coffee cups designed by Soo Min Kim

Кой не обича малко изкуство в кафето си?

Всеки фен на топлата напитка е попадал поне веднъж на произведенията от мляко и пяна, на които са способни баристите у нас и по света.

Свикнали сме рисунките да бъдат в самото ни кафе, но ето, че въображението на един илюстратор превзема и картонените чаши.

mmtv-starbucks-artist-2.png

Става дума за всеизвестната кафе верига Starbucks, чието лого представлява изображение на русалка с корона и вълнисти коси. Тя е върху всички чаши, в които от заведението поднасят напитки. Корейският илюстратор Су Мин Ким решава да постави емблематичния образ в различни забавни ситуации. Виждаме ги в неговия Facebook и Instagram профил, с които артистът набира популярност в интернет.

Независимо дали фигурите му са изрязани, или нарисувани върху чашите, оригиналните му творения са еднакво впечатляващи. Су Мин Ким използва различни образи от изкуството и поп културата: от манга и Едвард Мунк през Бийтълс и филми като „Кинг Конг“ и „Леон: Професионалистът” до ежедневни случки.

Снимките тук са само наша малка любима част от произведенията на южнокорееца. Вече едва ли ще гледаме на Strabucks русалката по същия начин! При основаването на веригата от 1971 г. насам логото търпи различни промени в дизайна, но създанието си остава заради „традицията на мореплаване при първите търговци на кафе“, както обясняват от компанията. Самата рисунка е вдъхновена от норвежка дърворезба, която се появява през 15 век в Речник на символите.

mmtv-starbucks-artist-12.jpg

А дали не е време Starbucks да почерпят свежи идеи от Су Мин Ким? Ние сме „За“!

Снимки: Soo Min Kim – Facebook и Instagram

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *