АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Силвия Хрисимова-Шонлебе – Нищо не е на всяка цена!

АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ! Силвия Хрисимова-Шонлебе - Нищо не е на всяка цена!

В ”АХ, ТАЗИ ЛЮБОВ!” от 1 до 14 февруари ще ви представим изповедите на популярни и интересни личности, които ще споделят своите възгледи за любовта. Гледайте и техните топ 5 любими песни на тази тема, които ще излъчим на 14 февруари по телевизия ММ.

Тя ръководи със замах и професионализъм екипът си от мъже в един от най-модерните комплекси на Южното Черномирие – ”Райска градина” в Свети Влас.

Има множество отличия като бизнесдама и се ползва с авторитет в туристическата ни индустрия. Пътува между София и Берлин, откъдето е съпругът ѝ Кристиан Шонлебе.

Уютно ѝ е във връзката им, а различията в манталитета им е повод за забавно-драматични моменти, които само добавят подправки към любовта им.

Благодарим на Силвия Хрисимова-Шонлебе, че направи заради нас едно емоционално пътешествие във времето, за да ни разкаже какво е да си омъжена за чужденец. Оказа се, че е приятен вариант на ”Укротяване на опърничавата”! Вижте сами.

Споменът за първата любов предизвиква у Вас…

Страхотен смях и до известна степен срам – приятелките ми се влюбвах една по една, аз просто исках да се забавлявам и затова си измислих любов – не в смисъла “въображаемо другарче”, а в съзнанието си надарих с всички мечтани качества едно твърде обикновено за представите ми момче и късметът ми беше в това, че той тъкмо влизаше в казармата и се превърнах в една писмописка, сътворяваща уникални шедьоври на тинейджърската епистоларна лирика. Разбира се, в реалността връзка не се получи, но пък имах тесте любовни писма!

За да се влюбите, мъжът до Вас трябва да е…

Категорично различен от масата, свободен по дух и със самочувствие.

За да се влюбите, мъжът до Вас трябва да е...

Каква е Вашата рецепта за лечение на разбито сърце?

Нова любов – нищо друго не може да излекува страдащата душа. Дори една кратка авантюра е в състояние да успокои и да възвърне самочувствието.  Не звучи извисено, но е истинско. Човек не трябва да се затваря в себе си и да абсолютизира доброто в една загинала връзка, а да се отвори за света и да намери нови хора, нови предизвикателства. Това е част от емоционалната еволюция.

Кое заглавие описва по-добре срещата с Вашия съпруг – ”Ирония на съдбата” или “Укротяване на опърничавата”?Кое заглавие описва по-добре срещата с Вашия съпруг - ''Ирония на съдбата" или "Укротяване на опърничавата"?

Беше като във филм: аз категорично се бях заинатила да не се срещам с високия рус ариец, който по някаква случайност беше уцелил профила ми в една от първите социални мрежи и ежедневно ме молеше за реална среща, но по стечение на обстоятелствата в навечерието на един празник останах без планове и си казах: “Ами добре, какво толкова имам да губя – със сигурност ще е по-интересно, отколкото да се прибера вкъщи”. Първата ни среща беше началото на един изключително емоционален маратон от дълги вечери, дори денонощия, прекарани заедно в откриване на другия… После той замина за Германия, за да се върне след няколко месеца с категоричното решение да прекара остатъка от живота си с мен, до мен. Отношенията ни с Крис започнаха като “Укротяване на опърничавия” и прерастнаха в “Да живееш с опърничавата”.

Романтичният жест на мъж към Вас, който няма да забравите никога?

Преди да ми поиска ръката, Крис, който е атеист до мозъка на костите си, прие тайно православието. Можете да си представите какъв шок беше за него, когато разбра, че аз дори не съм кръстена… Е, поправих грешката и станахме съпрузи пред Бог и пред хората.

Споделяте ли мнението, че силната жена плаши мъжете, а ако е и красива шансовете ѝ съвсем увяхват?

Силната жена плаши слабите мъже, тези, които се доказват чрез другия, създавайки от себе си и половинката си образ, който според тях се цени от обществото. Силният мъж има достатъчно високо самочувствие, за да не се чувства застрашен от жената до себе си, а напротив – подкрепя я и застава зад гърба ѝ. За красотата не мога да говоря категорично, защото тя е нещо субективно. Не бих се омъжила, ако не мислех, че Крис е красив и обратното.

Има ли срок любовта?

При някои тя просто се разпада в пространството, при други бавно, но сигурно мутира в омраза, понякога се възражда или пък се превръща в дълбока привързаност и пълноценно приятелство. А понякога просто продължава…

Според Робърт Куилън “Щастливият брак е съюз на двама, които винаги прощават”. Съгласна ли сте?

Ако си прощаваме, значи преди това сме били обидени, наранени… Не, щастливият брак е, когато чувстваш човека до себе си и го уважаваш достатъчно, за да не го караш да страда и правиш само тези компромиси, които съхраняват и теб и другия като личност. Нищо не е на всяка цена.

Според Робърт Куилън "Щастливият брак е съюз на двама, които винаги прощават". Съгласна ли сте?

Как успявате да намерите баланса в сложната материя на брака с чужденец. И всъщност имат ли значение за любовта разстоянията и чуждия език?

Когато две култури се срещнат неминуемо има сблъсък, искри и дори гръмотевици. Особено ако сте упорити да налагате модели, с които всеки от вас е израснал и смята да единствено правилни. Слава Богу и двамата сме достатъчно широко скроени, за да приемаме различията във възпитанието, средата и навиците си. Единственият проблем възниква покрай Бъдни вечер, когато аз категорично готвя традиционните постни ястия, които той отказва да приеме и от средата на ноември започва да се пазари за менюто, което обаче не се променя през годините. Помежду си ние говорим на неутрален език – английски, така не приоритизираме родните си езици. С майка му аз говоря на немски, както и той се старае да общува с племенниците ни, доколкото може, на български. За любовта езикът няма значение, но за съжителството, повярвайте ми – да.

Слушате ли музика заедно и коя песен е любима и на двамата?

Абсолютно загубен мач – той е меломан, но за мой ужас харесва прекалено тежък рок. Намерили сме някои компромисни варианти – когато пътуваме слушаме разни стари песни на “Ван Хейлън”, “Уайтснейк”, Били Айдъл, аз отварям леко ухо за “Авантазия” или си пускаме Ейми Уайнхауз, Макс Раабе и много други изпълнители.

Имате уникалната възможност не само да учавствате в построяването на Райската градина, но и да работите в нея. Любовта има ли пръст в този факт?

Всъщност надали щях да се съглася да отида да управлявам комплекс “Райска Градина”, ако съпругът ми не се беше съгласил да ме съпровожда в шестмесечните ми преходи от София към Влас и обратно. Категорично работата ми нямаше да спори, ако се налагаше да прелитам между двете дестинации, пък и любовта щеше да прецъфти бързичко.

12. Уиски или Вино?

И бира!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *