Liam Gallagher обявен за „божествен гений“

Liam Gallagher обявен за „божествен гений“. MMTV Liam Gallagher onstage

Британският рокаджия ще бъде сред отличените на наградите VO5 NME

Отново наближава времето, когато изданието ‘New Music Express’ ще награди най-заслужилите в света на музиката през последните 12 месеца. Носителят на едно от отличията е вече ясен – Лиам Галъхър е новият собственик на наградата Godlike Genius или  „Богоподобен гений“.

За избора си главният редактор на ‘NME’ Майк Уилямс казва:

„Понякога вземаш решение, за което изобщо не се замисляш. Да дадем тази награда на Лиъм Галахър беше един от тези случаи. С мелодиите, перченето и чувството си за хумор през годините Лиъм е един от най-значими рок звезди. Той е фронтмен, който си знае как да си върши работата – изглеждай готино, дай воля на гласа си, бъди подобие на Бог – и нямам търпение да вземе мястото, което му се полага по право, на трона в Брикстън през февруари.“

mmtv-liam-gallagher-godlike-genius-1.jpg

Така скандалният бивш вокалист на Oasis се нарежда сред останалите легендарни носители на титлата. През последното десетилетие това са Дейв Грол, Блонди, Coldplay, Pet Shop Boys и др., а брат му Ноел Галахър грабва отличието през 2012 г. Церемонията през 2018 г. ще се проведе в O2 Academy в Брикстън на 14 февруари.

А как реагира Лиъм? В типичния си стил: „Искам да благодаря на NME за наградата Godlike Genius. Доколкото съм наясно, беше крайно време“.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

 

Заглавна снимка: Raph_PH @Flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *