Невидимите деца на Димо от P.I.F.

Невидимите деца на Димо от P.I.F.

На 21 декември от Covid-19 почина вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов

От 9-ти декември, след призив във Фейсбук се молехме дарената по-късно плазма да подобри състоянието му. Уви, Господ имаше други планове за него.

За Димо трудно се пише в минало време. Той и музиката му ще бъдат винаги Тук и Сега. Запознах се с Димо и момчетата от групата в телевизия ММ, спуквахме ‘’Колело’’ и ‘’Приказка ‘’ от въртене. Безброй интервюта, награди, споделени емоции. Те бяха различни. В тези златни години за българската ни сцена през 90-те, музиката им изненадваше с богатството на аранжиментите, мелодията и театралното усещане във визуалните продукции.

Настръхвам всеки път, когато гледам изпълнението му с P.I.F. на ‘’Невидимо дете’’ от 25 март 2016 в зала 1 на НДК. На живо групата ни отнасяше главите с мощна енергия и звук.

Димо бе ярък фронтмен – загадъчен, със запомнящ се тембър на гласа и стил на пеене, който правеше P.I.F. моментално разпознаваеми. Димо разказваше истории във всяка една от песните си, неговите ‘’невидими деца’’, които остават, за да ни топлят душите.

Благодарим ти, че бяхме късметлии да се докоснем до теб и разкоша на музиката ти на Земята. Лек път и светлина в безкрайността! Поклон!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *