Представят балет по музика на Black Sabbath

Представят балет по музика на Black Sabbath

Балет по музиката на рок класиците Black Sabbath ще се превърне в първия хеви метъл танцов спектакъл.

Необичайната идея е дело на артистичния директор на Кралския балет в Бирмингам, легендарния кубински балетист Карлос Акоста. Според него Black Sabbath са най-известното име, което се свързва с Бирмингам и смята, че е съвсем естествено да се появи такава идея за сътрудничество между много различни на пръв поглед изкуства.

Представят балет по музика на Black Sabbath

Балетът ще бъде в три части с музика на осем песни на Black Sabbath, сред които Paranoid, Iron Man, War Pigs и разбира се Black Sabbath, аранжирани за симфоничен оркестър с добавени барабани и електрически китари. Останалата музика в балета ще бъде композирана специално за него и вдъхновена от творчеството на групата.

Всъщност това не е първият балет с рок музика до момента. През 2006 г. Уейн Макгрегър поставя спектакъла ”Chroma” по музика на White Stripes в Кралския балет в Лондон и представлението има голям успех. Аранжиментите за него бяха на Кристофът Остин, който сега също работи по спектакъла с композиции на Black Sabbath.

Премиерата на балета е на 23 септември в Birmingham Hippodrome, акто се очаква обявяването на дати в Плимът и Лондон.

Снимка: Sofia Liñares. © Perou

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube