Внимание Черен петък!

Внимание... Черен петък! | MMTV Online

Предпоследната седмица от ноември е раят за магазините, които предлагат стоки с намаление

Както много неща, и това е традиция тръгнала от Америка. Има две версии защо точно така е наречена разпродажбата на всевъзможни вещи – от бяла техника и компютри до дрехи и храни. През петдесетте години на миналия век, след Деня на Благодарността, полицаите във Филаделфия имали забрана да излизат в отпуск и давали много извънредни смени, заради работещите до късно магазини преди традиционния за града мач на следващия ден. И на тях петъчният ден им бил черен. И така това е едната легенда. Другата е, че през осемдесетте години преди началото на коледните разпродажби магазините са на червено, а след един ден пазаруване вече са на черно, тоест покрили са си загубите. Не е тайна, че на този ден се изкарват залежали стоки или не толкова вървежни по различни причини. Обикновено неща, които не ни трябват, но купуваме, примамени от психологическия трик с редуцираната цена.

Е, има фенове, които чакат цяла година, за да си купят хладилник с голямо намаление

Е, има фенове, които чакат цяла година, за да си купят хладилник с голямо намалениеРедят се цяла нощ на опашка или се бият за телевизори на супер ниски цени, както се случи в лондонска ASDA преди години.

Едва през 2010г. интернет гиганта Amazon популяризира Черен петък и във Великобритания.

Едва през 2010г. интернет гиганта Amazon популяризира Черен петък и във Великобритания. Оттогава изтекоха много пари и покупки – най-вече онлайн. Миналата година в Обединеното Кралство за един ден са осъществени продажби в интернет за над 1,4 милиарда паунда, увеличение с 11% от предишната година според асоциацията IMRG. От това обаче страда магазинната мрежа, където освен съкращения на работни места, Черния петък е свалил продажбите с 4% от миналата година. Но стига токова мрачни петъчни размисли!

Нека си признаем – всеки тайничко преглежда офертите или посещава МОЛ, с надеждата да направи ударът на годината! И да напазарува по-тънко коледните и новогодишни подаръци.

Черен петък

Така че стягай се народе! Черният петък те причаква от пърхащите отвсякъде реклами! Колко от вас ще устоят?

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.