След 11 годишна пауза – Sophia Loren отново на екран

Великата италианска актриса се завърна

След 11 години пауза - Sophia Loren отново на екран

Когато и да е, дори след 11-годишна пауза, отново искаме да видим безупречната игра на Sophia Loren. Tова ще се случи във филма “Животът пред теб” (La Vita Davanti a Sè…).

В него 85-годишната актриса влиза в ролята на възрастната мадам Роза, оцеляла от Холокоста. Тя изгражда невероятна духовна връзка с 12-годишния Момо от Сенегал, когото среща, грижейки се за изоставени деца в приют. Двамата се превръщат в защитници един на друг.

“По време на кариерата си съм работила с най-големите филмови студия. С увереност мога да кажа, че нито едно не е имало такава аудитория и културно разнообразие като Netflix. Не бих могла да бъда по-щастлива да работя с тях по такъв специален филм.”

Sophia Loren отново на екранФилмът е съвременна адаптация на едноименния роман на Ромен Гари, който през 1977 година е филмиран за пръв път от израелския режисьор Моше Мизрах. В главната роля тогава е Симон Синьоре. Продукцията получава “Оскар” за най-добър чуждоезичен филм през 1978 г.

Все още не е ясно дали филмът ще се представи премиерно на фестивал, преди да се се излъчи в кината. Точна дата също не е обявена.

Sophia Loren е носителка на „Оскар“ за главна женска роля в „Чочарка“ (1960) и на такъв за цялостен принос към киното. Петкратен лауреат на „Златен глобус“ и награди от Кан, Венеция, Берлин, Москва. Снимала е с най-големите режисьори в историята на киното – от Чарли Чаплин и Джордж Кюкор до Виторио де Сика и Лукино Висконти. Филмографията й наброява близо 100 ленти.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *