Първи мото фест в подкрепа на донорството и трансплантацията

Първи мото фест в подкрепа на донорството и трансплантацията

Софийски мотоклубове организират първия по рода си мото фест в подкрепа на донорството и трансплантацията

Основен организатор на “София мото фест” е сдружение „София МС 22“. Авто-мото фестът ще се проведе от 23 юни до 25 юни 2023 г. в парковото пространство до Терминал 2 на летище София. Инициативата е обединена от идеята да се популяризират значението и смисъла на донорството и трансплантацията.

Съорганизатори са „Соф Кънект“ АД, СО-район „Слатина“, София – европейска столица на спорта, фондация „Благотворителност и милосърдие“. Събитието е подкрепено от Министерство на спорта, Министерство на туризма, Министерство на здравеопазването, Столична Община и много неправителствени организации.

По време на проявата върху площ от над 100 декара ще бъдат представени най-новите модели мотоциклети, автомобили, кемпери, каравани, ATV, UTV. Посетителите ще имат възможността да видят различни видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили и планински туризъм. Детски кът, спортна зона, забавления за деца и възрастни, томболи с награди и много изненади ще очакват посетителите.

Програмата на фестивала включва изпълнения на Акага, Дичо, Стефан Вълдобрев и много други известни български изпълнители. Водещи ще бъдат Калин Врачански и Асен Блатечки. Организаторите на феста имат изричното съгласие от автора на текста на песента „Ако си дал“ в изпълнение на Емил Димитров и от неговия син, Емил Димитров, тази песен да бъде музикалния символ на благотворителната инициатива в подкрепа на донорството. Специален гост изпълнител ще бъде Валя Балканска предхождана от 100 Каба гайди.

Със събраните средства ще се закупи и дари медицинска апаратура

Инициативата е обединена от идеята да се популяризира – Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите „Да! За живот!“ Съвместно с проявата ще се проведе паралелно и традиционното събитие за суперколи и класики в стил “Гудууд”- София спийд фест. Очакват се над 50 суперколи.

В рамките на проявата ще стартира и Премиум рали София – Свети Влас: на 23 юни с над 60 супер автомобили, които ще направят и парадна обиколка около публиката и експонатите, след което ще се отправят към затворената отсечка за церемониалния старт. На същото място следват демонстрациите с шоу и състезателни автомобили.

Шоуто ще балансира между стънт с мотори, мотокрос, ретро автомобили и мотоциклети. Невероятният парк и наличното в него езеро благоприятстват за демострацията и възможностите на всички прекрасни машини и майсторството на тези, които ги управляват – BMX скокове и дрифт с автомобили.

На София Мото Фест 2023 ще има различни шатри и магазини, шоу програми, организирани игри и забавления. Ще бъдат включени нестандартни спортове, както и народни борби!

Хубавата храна и най-пивката бира също ще бъдат част от феста! Най-богатата гама от кулинарни кетъринг представители ще бъде предоставена по изключително атрактивен начин.

Канят се всички, които искат да прекарат смислено свободното си време на открито в компанията на хубава музика, чудесна храна и забавно шоу. С нетърпение се очакват семействата с деца, като за малчуганите ще бъде изградена площ за забавление и възможност за индивидуални грижи от аниматори, докато придружаващите ги възрастни се забавляват отделно.

Подготвена специална програма с изненади ще допълни веселото настроение на малки и големи. Тъй като фестивалът е благотворителен, на място на събитието ще бъдат поставени кутии за символични доброволни дарения. Събраните средства ще се използват за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *