Виктория Йорданова от Кюстендил е национален Спелинг Бии шампион на България за 2019 г.

Виктория Йорданова е Spelling Bee шампион на България за 2019 г.
На 21 април 2019 г. /неделя/ в „Уитакър“ аудиториум на Американския колеж се проведе финалния кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee

Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 30 ученици определиха Spelling Bee шампиона на България.

След оспорвано състезание, продължило над 3 часа, победата извоюва седмокласничката Виктория Йорданова от ПМГ „ Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил. Нейна достойна подгласничка е Мила Георгиева от СУ „Проф. Асен Златаров“, гр. Първомай. Участниците показаха изключителни познания по английски език и впечатлиха многобройната публика със своята увереност.

Присъстващите бяха поздравени от г-жа Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, г-жа Саманта Смит, пресаташе на Посолството на САЩ, г-жа Любов Костова, Директор на Британски съвет и г-н Ричард Юинг, Президент на Американския колеж. Беше прочетен и поздравителен адрес от г-жа Ваня Кастрева, Началник на РУО – София-град.

Всички участници получиха грамоти, купи и много награди, предоставени от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС“, Британски съвет и Монделийз България, а Burger King България осигуриха вкусни сандвичи. Всички участници и техните учители ще участват в едноседмичен езиков лагер през месец юли.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО, Американски колеж и Министерството на образованието и науката. Медийни партньори на състезанието са БНТ, Национално Дарик радио и Музикална телевизия ММ.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *