Силата на младите хора в Европа

Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!

Силата на младите хора в Европа | MMTV Online

Проект на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост/EUIPO: EYE: European Youth Empowerment – “You are an author too! And You can benefit from it!” – “Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!”

 

Проект на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост/EUIPO: EYE: European Youth Empowerment - "You are an author too! And You can benefit from it!" - "Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!"

 

Проектът “Силата на младите хора: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това” е иницииран от Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост/EUIPO и се реализира от Сдружение за защита на легалното разпространение на програми/ТеРаПро, в сътрудничество с партньорските организации: Българска ИДЛО Алумни Асоциация, УНСС, Нов Български Университет, ЕГОИСТ.БГ, Университет Туриба, Латвия и Университет Микола Ромерис, Литва.

Проектът има за цел да запознае младата аудитория с важността на интелектуалната собственост за развитието на съвременното общество и необходимостта от нейната закрила

В основата на проекта е късометражният игрален филм “Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!“. Филмът е създаден от талантливата режисьорка и преподавател в Нов Български Университет Борислава Димова. Зад камерата е операторът Петър Петров, а литературният сценарий е дело на поетесата Левена Филчева и писателя Илия Кайнакчиев.

По интригуващ и деликатен начин “Авторското право: И ти си автор! Можеш да спечелиш от това!” разказва как креативността и вдъхновението са повлияли на човешката еволюция и на развитието на индивида, и че по-доброто ни бъдеще зависи от това как днес ще съумеем да съхраним културното, интелектуално и артистично многообразие. Едно от основните послания на филма е, че всеки млад човек е потенциален творец и съответно носител на авторско и сродни на авторското права. Именно това осъзнаване е пътят към изграждане на лична култура на потребление не само на собствените, но и на чуждите продукти на човешкия интелект, талант и предприемчивост. Това е и най-добрият начин да насърчим креативността и иновациите, и да дадем възможност всеки творец да се ползва от социалните, културни и финансови ползи от своя творчески потенциал.

Към филма са направени пет интервюта с едни от най-разпознаваемите творци и представители на българските творчески индустрии

Към тях спадат: Димо Алексиев – познат на всички актьор от сериала „Откраднат живот“, Красена Ангелова – фотограф, Станислава Армутлиева – Саня, музикален продуцент и ментор в X Фактор България, Виктор и Борко Чучкови – автори и филмови продуценти и Боби и Заки от Дует Авеню, автори на музикални произведения, изпълнители и музикални продуценти.

Създадени са и шест кратки версии (около 40-50 сек.) на филма и петте интервюта. Всички аудио-визуални произведения са налични в официалния канал на проекта в YouTube – ТУК

Като част от дигиталния маркетинг на проекта до момента са публикувани и седем интервюта на Константин Вълков с водещи Influencers в сайта www.egoist.bg , като в най-скоро време предстоят да бъдат качени още толкова.

Прилагаме списък на публикациите, със съответните линкове

1. Самуил ПеткановТУК

2. Велизар Соколов – ЗакиТУК

3. Рут КолеваТУК

4. Драгомир СимеоновТУК

5. Мила МиховаТУК

6. Теодора ДуховниковаТУК

7. Захари КарабашлиевТУК

Гледайте LIVE STREAM (директно на живо) от S BAR на 7 декември 2018г. от 11:00ч. на Фейсбук страницата на ЕГОИСТ – ЛИНК. Събитието се излъчва с помощта на Video production & Live Stream на телевизия ММ.

Заедно с водещите лидери на мнение, участващи в проекта, ще представим резултатите до момента На срещата са поканени: Ивайло Нойзи Цветков, Драгомир Симеонов, Рут Колева, Теодора Духовникова, Мила Михова, Захари Карабашлиев, Гати Мудова, Белослава, Влади Ампов-Графа, Хилда Казасян, Митко Кърнев, Мария Илиева и др.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.