Завинаги ужилени от Sting

Заклет фен или не всички сме завинаги ужилени от Sting... MMTV Online...

Независимо дали сте заклет фен или не всички си оставаме завинаги ужилени от Sting

Независимо дали крачите из града с “Englishman In New York” в слушалките, танцувате с любимия човек на “Fields Of Gold” или тъгувате със “Shape Of My Heart”, кадифеният тембър е един и няма как да го сбъркате. Зад него стоят 16 награди „Грами“ и над 100 млн. продадени записи. Място в Залата на славата на рокендрола и в тази на текстописците и още редове впечатляваща статистика. Стинг обаче няма нужда от представяне.

Тази събота, 16 септември, България за четвърти път ще има възможността да срещне британеца

Концертът е част от световното турне, носещо името на албума му от 2016 “57. Новата колекция от песни е кръстена на ню-йоркската пресечка, която Стинг изминава всеки ден по пътя към студиото. На пръв поглед избрано в стил „по-добро не измислихме“, заглавието, с или без да иска, всъщност обединява разнопосочните теми от диска.

Търсенето на правилните думи пред белия лист е описано в откриващия трак “Can’t Stop Thinking About You”. Енергичното парче с полъх на The Police запомняме заради грабващата мелодия и описаната липса на думи за сметка на силни чувства – нещо, което всеки е изпитвал. Припевът на “50,000” е от онези, които ни карат да извисим глас с високо вдигнати ръце. Ефектът е неслучаен – песента е вдъхновена от Принс и останалите артисти, които си отидоха през 2016. Празнотата и звукът на тишина след загубата на близък се настанява в “Down, Down, Down”, а “One Fine Day” отразява страховете и надеждите на човека в 21 век.

През историята за двама влюбени, разделени от войната, виждаме и друга социална тема в “Pretty Young Soldier”, украсено с кънтри нотки. Настроението се повдига с чувственото “Petrol Head”, но емоциите отново се укротяват в “Heading South On The Great North Road” – балада за трудно сбъднатите мечти. “If You Can’t Love Me This Way” слага горчив, но окончателен край на отношенията с прелъстителния женски образ (за справка – “Roxanne” на The Police). Последните две парчета от албума с нежност поглеждат към съдбите на бегълците (“Inshallah”). Последиците от липсата на разум и толерантност (“The Empty Chair”, посветен на убития от Ислямска държава репортер, Джеймс Фоли).

„Целта ми е да забавлявам хората. Не мога да ги науча на нищо без първо да ги забавлявам“

казва Стинг. Последният му албум (и не само) обаче е повече от забавление – социална ангажираност и завръщане към рока. Такъв Стинг не е правил от десетилетие, но доказва, че в съвременен вариант може да звучи също толкова добре. На концерта му в събота се очаква да чуем и някои от най-големите му хитове, включително от тези с The Police.

Специален гост на концерта ще бъде синът на Стинг – Джо Съмнър

Той ще открие шоуто в 20:00ч. за около 60 минути преди появата на баща си. Освен басист в групата Fiction Plane, с която има пет албума. През последните години Джо изгражда успешна солова кариера. На кого ли ни напомня…

sting-concert-mmtv-02.jpg

Билетите са почти разпродадени, а последните такива в най-ниската ценова категория от 70лв. може да закупите от касите на Тикетпро и Ивентим. Входовете на Арена Армеец в деня на концерта ще бъдат отворени в 18:30ч. без това да затвори булевард “Асен Йорданов“.

Другото си го знаете… По-ранното пристигане винаги е по-добре. Така ще минем през проверките за сигурност без да пропуснем нищо от това, което става на сцената. Струва си – на 66 години Стинг не е изгубил от магията на своя глас. За разлика от тази на отишлите си колеги от поколението му, нея все още можем да чуем на живо.

ДениДим

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *