Бичето и приятели с нов поглед към „Тъмна земя“ на Нова Генерация

Бичето и приятели с нов поглед към „Тъмна земя“ на Нова Генерация

За мен беше чест! Благодаря Учителю!

така Бичето представя нова версия на песента „Тъмна земя“ на Нова Генерация.

Всяка година на 21-ви май отбелязваме рождения ден на Димитър Воев. Тази година е по-особена – навършват се 30 години от ранната смърт на поета, когато си отиде от нас само на 27 години.

От сега нататък една от главните алеи в Борисовата градина в София ще носи неговото име.

С огромна почит към гения на Димитър Воев своят поглед към неговото творчество дават Бичето и Тонодеро, които съвместно с Tatyana Yoss и Георги Станев записах кавър версия на „Тъмна земя“, част от албума на Нова Генерация от 1991-ва година Forever.

https://www.youtube.com/watch?v=mz2lencL5Vw

 “В Тъмна земя със Светла душа! Димитър Воев завинаги!” – казва Димитър Попов, китарист на Тонодеро и музикант от Нова Генерация.

Можете да чуете песента тук.

За мен беше чест! Благодаря Учителю! – са думите, с които Бичето представя новата версия на „Тъмна земя“.

Припомняме, че тази събота, 21 май 2022 ще се проведе фестивала „Алеята на Воев“, в рамките на който в 16.00 ч е официалното откриване на алея „Димитър Воев“ в Борисовата Градина в София – между Лятната естрада и Детската площадка “Слончето”.

От 17.00 часа в Дома на киното е извънредна прожекция на новия документален филм “ВОЕВ” с режисьор Биляна Кирилова. От 18:00 ч., клуб “Маймунарника” в Борисовата градина – Концерт Алея “Нов живот”, с участието на Bingo Symphony Orchestra, Анимационерите, Абсолютно начинаещи, Ревю и други.

Повече за събитието тук.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.