Фестивала In The Palace в Перник с разнообразна музикална селекция

Фестивала In The Palace в Перник с разнообразна музикална селекция

Мила Роберт, Вера Шантел, DJ-и от Сърбия, Македония и Гърция са в програмата на фестивала In The Palace

Международният фестивал за късометражно кино In The Palace, който ще се проведе в Перник от 31 май до 7 юни, е със също толкова интересна музикална програма, колкото и филмова. Български и балкански изпълнители от Сърбия, Македония и Гърция ще дадат тон за настроение в Двореца на културата.

Началото на музикалната програма започва още на 31 май с Котарашки Николай Груев. Той съчетава оригинални записи с електронна музика, хип-хоп, джаз и други музикални жанрове. Определя стила си като „балкански психеделик”, но критиците го смятат за част от „балканската бийт вълна”.

Кottarashky | photo Facebook

Altais започва DJ вълната на 1 юни. Неговите сетове изследват полето на експеримента, границите на въображението на слушателя и физическата издръжливост на танцьора.

На 2 юни зад пулта застава Stellarcompanion – половинката от актуалното женско дуо Bikini от Белград, Сърбия.

Мила Роберт

Нашумялата изпълнителка от родната сцена Мила Роберт ще бъде част от фестивала на 3 юни. Там ще може да чуете най-новото й парче „Момент“.

George Rallis пристига от Атина, Гърция за своята музикална вечер на 4 юни. Той е търсач на винили, радиопродуцент и селектор на музика. Проявява ранен интерес към музиката, като пуска плочи и касети на партита на приятели. Любител на разнообразни музикални жанрове и формати.

Phillie P & Little Lu ще чуете на 5 юни, на фестижала In The Palace в Перник. Когато свири на живо, Phillie P лесно насочва публиката през много стилове, пространства и тайните лабиринти на черната музика – всичко от джаз и хип-хоп до фънк от 80-те, хаус, дискотека. Заедно с Little Lu са резиденти на най-добрия клуб в Белград клуб 20/44.

Soul Case от Македония е следващият DJ. Само на 26 години се превръща в основен продукт на ъндърграунд сцената на Скопие, като има различни резиденции в легендарния “Сектор 909” и по-новия клуб “Минус Еден“. С участия в Белград, Берлин, Черна гора, Токио, Осака и Южна Корея. Чуйте го на 6 юни.

Закриването на фестивала ще бъде поверено на 3-ма артисти. Вера Шандел е емблема на българската суинг сцена и години наред триото Sentimental Swingers е с множество участия. Но освен успешен артист Вера е и продуцент.

Вера Шандел

На 7 май, Вера Шандел възкресява на сцената на In The Palace, в Перник, великата Марлене Дитрих, превъплъщавайки се в нейния магичен образ.

Закриването на 7 юни е поверено и на двамата български DJ-и. Phoenix Movement и Angel Proto ще бъдат зад пулта заедно. Phoenix, чието име е Пламен Димитров, печели национален конкурс за DJ-и през 2018. Angel Proto – Ангел Мишев, е на музикалната DJ сцена от 2006 година.

Всеки закупил билет, от Двореца на културата в Перник, за късометражната филмова програма на фестивала, може да стане част и от музикалните вечери.

A желаещи от целия свят имат опция да гледат филмите от фестивала In The Palace и онлайн чрез платформата за виртуални кино фестивали FilmChief.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *