Joyride – Издание по случай 30-та годишнина

Joyride – Издание по случай 30-та годишнина
Цялата истрия, демо версии и неиздавани записи – 26 ноември 2021

Тази година шведската група  Roxette празнува 30 години от третия си албум  “Joyride”, следващ зрелищния глобален пробив на бандата с “Look Sharp!” през 1989.

Три  #1 сингъла в Щатите – “The Look”, “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love” – и други големи хитове като “Dressed For Success” и “Dangerous” бързо превърнаха дуто Roxette на Marie Fredriksson и Per Gessle в светове хитов феномен.

”Joyride” е албума, който трябваше да циментира новооткрития статус на Roxette на глобални хитмейкъри. Което със сигурност направи. На 1 май тракът се засили към #1 позицията в класацията Billboard Hot 100 – поставяйки рекорд, който никоя скандинавска група или артист никога не счупи, донасяйки на “Joyride” над 11 милиона продажби.

Тази есен 30-ата годишнина на ”Joyride” ще с отпразнува с издаването на 4 албума на плочи и боксет от 3 CD –та, съдържащи оригинални издания, както и неиздаван преди и труден за намиране материал, който рисува пълна картина на уникален период в поп историята. Богато илюстрирана книжка от 32 страници разазва тази история.

Дванадесет от песните не са издавани преди, сред тях и първия запис на”Hotblooded”, който първоначално трябваше да бъде началния трак на албума, докато”Joyride” не го победи, давайки  името на албума и предстоящото световно турне “Join the Joyride”.

Боксетът “Joyride” също предлага шанс да чуете две неиздавани преди демо версии на първоначално излизали от предишната група на Per песни, Gyllene Tider, който през 1984 опита да разбие международния пазар с албума “Heartland Café”.

” През есeнта на 1989 минавах през всички възможни видове материал за новия албум на Roxette. ”Run Run Run” и ”Another Place, Another Time” от албума ”Heartland Café” се оказаха силни претенденти, така че им направихме нови, по”Roxi-фицирани” демо версии. ”Run Run Run” ми е любимата – реших, че има потенциал да измине дълъг път“, спомня си Per Gessle.

Двете песни обаче никога не стигнат до студийни записи.

” Независимо че пътувахме постоянно по света за “Look Sharp!”, както и за “It Must Have Been Love”, успях да намеря време да напиша много нови песни. Повечето от тях бяха нагласени да ги изпее Marie и накрая предпочетохме тези“, казва Per.

Други неоткрити демота от 1990 са ”Small Talk”, ”Church Of Your Heart”, ”Physical Fascination”, ”Things Will Never Be The Same”, ”I Remember You” и не на последно място бъдещите сингли от Б страната ”The Sweet Hello, The Sad Goodbye” – една от най-силните песни, които не стигнат до албума. Тя обаче се превръща в много обичан трак от феновете на Roxette – the “Roxers” – и е записвана от много артисти, сред тях и американската певица Laura Branigan.

”Sweet Thing” е още една от многото песни, писани и с правено демо за новия албум, давайки на слушателите по-пълен поглед към направата на класическия поп албум.

Освент LP бокса с албуми на плоча, оригиналният албум също излиза, този път с  разгъващ се калъф и пресован в мраморен или черен винил. За всички е гарантирано зашеметяващо изкарване.

Сингъл тийзър от 30-тата годишнина на  ”Joyride”, ”Small Talk” и ”Hotblooded”, в неиздавани преди версии ще са налични от утре, 8 октомври.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.