“Дни на европейското арт кино” в Cine Grand Park Center Sofia

"Дни на европейското арт кино" в Cine Grand Park Center Sofia

На 14 октомври Европа ще отбележи за трета поредна година “Дни на европейското арт кино“

CICAE и Europa Cinemas в партньорство с над 600 кина представят една невероятна програма. Тя включва поглед зад кулисите, филми за деца и исторически класики. С голямо разнообразие от гости, събития и изложби, програмата обещава да бъде толкова разнообразна, колкото и самото Европейско кино.

Трима популярни европейски режисьори потвърдиха ролята си на посланици на инициативата тази година. Това са германският режисьор Кристиан Пецолд („Феникс“), френският пионер в анимацията и носител на BAFTA Мишел Оцелот („Кирику и магьосницата“) и италианската режисьорка Аличе Роруачър („Чудесата“). Те ще вземат участие в инициативата, а всичко интересно, свързано със събитието може да следите и в техните социални мрежи.

Cine Grand, в ролята си на български партньор на инициативата, ще предложи на киноманите уикенд на европейската анимация в Park Center със свежа колекция от най-добрите предложения. От 12 до 14 октомври в удобните и иновативни киносалони на кино Cine Grand Park Center, в сърцето на столицата, малки и големи ще могат да се насладят на богата програма. Тя включва филми от Дания, Германия, Белгия, Исландия и др.

Почитателите на седмото изкуство ще могат да видят шест специално подбрани заглавия: „Плоуи: сам не ще летиш“, „Капитан Шарки“, „Невероятното приключение на гигантската круша“, „Щъркелчето Ричард“, „Полети нависоко“ и „Лодките“.

На 14 октомври Европа ще отбележи за трета поредна година "Дни на европейското арт кино“

Очакваме ви!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *