Руми стартира подкаста ‘’Диагноза Музика’’

Руми стартита подкаста ‘’Диагноза Музика’’

Премиерата на подкаста ‘’Диагноза Музика” е във вторник, 24 август 2021 г., 19 ч. на сайта на MMTV online mmtvmusic.com . Това е новият проект на дългогодишната водеща в медията Румяна Иванова – Руми.

След 15 години в Лондон, опитната журналистка се завърна в България, за да рестартира заедно с близки приятели и съмишленици любимата музикална телевизия на България в модерен вариант.

Ако се питате защо е нарекла подкаста си “Диагноза Музика”, то причината е съвсем лична. В навечерието на новата 2019 г. Руми преживява злополука вкъщи и получава мозъчна травма, заради която по-късно губи способността си да говори. През това време лекарите поставят различни диагнози, но в крайна сметка нито една не се оказва правилната и бившата певица на група ‘’Такси’’ решава, че ще търси алтернативни форми на лечение, една от които е музикотерапия и пеене, както и работа с логопед. Резултатът може да чуете сами този вторник.

Самата тя описва ‘’Диагноза Музика’’ като:

“Мястото, в което си говорим за музиката през различните етапи от живота на човек, като вдъхновение, лекарство или най-добър приятел’’

В първия епизод тя кани самата себе си на гости и разказва по забавен начин и с много самоирония за първата песен и група, които е чула и запомнила в съзнателния си живот, за влиянието на музиката и звуковете върху нашия мозък и психика, както и как ни въздействат различните музикални инструменти и стилове.

Може да намерите подкаста “Диагноза Музика” в любимата ви платформа: Apple, Spotify, Google, Soundcloud, TuneIn.

Очакваме с нетърпение разговорите с интересните събеседници, които ще споделят факти и емоции. Тя знае кой да покани, умее да задава въпроси и е искрена със слушателите си. Успех Руми!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *