MMTV на EXIT 2018

Между 12-16 юли нашият екип ще следи най-интересното от случващото се сред стените на крепоста Петроварадин в Нови Сад

MMTV следи най-интересното от фестивала EXIT в Нови Сад 2018

Какво се случи на 12 юли

Първо, оцеляхме със счупен климатик в колата по пътя от София до Нови Сад! Сварени като царевици пристигнахме в столицата на автономна област Войводина, китното бижу на Сърбия – Нови Сад. След като се настанихме при гостоприемните ни хазяи, семейство Росич и тяхното мило куче Мили, се отправихме към Петроварадинската крепост, за да се запознаем с домакините ни от фестивала EXIT 2018. Посрещнаха ни шарени и усмихнати млади хора, много дружелюбна атмосфера, добра и безпроблемна организация и стиковани до най-малката подробност екипи. Няма начин да е друго, все пак това е 18-ото издание на EXIT.

areal of thousands of fans at exit festival 2018
Crowds at #EXIT2018 / Photo: EXIT Photo Team

Откриването

Под мотото ‘’Freedom’’ [Свобода] , избраният два пъти за най-добър голям фестивал в Европа започна с пищна церемония. В продължение на 4 дни над 1000 артисти от цял свят ще се представят на над 30 тематични сцени.

Церемонията

Още със самото откриване организаторите на EXIT 2018 отново проявиха въображение и желание да са новатори. На сцената в Нови Сад  видяхме умело представен мост между класическа и модерна музика. Един от най-добрите балетисти в света Сергей Полунин, прикова вниманието на многохилядната публика с изпълнението си. Подкрепен от 40 танцьора и 25 красавици от оркестър Almazian Symphony, начело с виртуоза на цигулката от Армения, Хачатур Алмазян, в стил класически кросоувър. Наслада за сетивата и леко изпитания за ушите ни беше красивата заря в края на спектакъла.

Церемонията по откриването бе поверена на младата режисьорка от Нови Сад Соня Петрович. Всичко случващо се на сцената бе подчинено на темата за свободата.

sergei polunin and orchestra on stage at exit festival
Opening of EXIT 2018, Sergei Polunina and Almazian Symphony / EXIT Photo Team

За участниците в нея

Може би някои от вас са сред милионите, гледали гениалната танцова интерпретация на Сергей Полунин върху музиката на хита на Hozier ‘’Take Me To Church’’. Роденият през 1989г.  украинец, на 19 години става най-младият солист на Кралския балет в Лондон, а напоследък се изявява и като талантлив актьор в хитовите заглавия ‘’Murder on the Orient Express’’ и ‘’Red Sparrow’’.

Almazian Symphony са за трети път на фестивала EXIT. През 2010 г. те записват музиката към филма ‘’Cool Water’’, копродуциран от Джони Деп, а с Емир Костурица работят по саундтрака към филма ‘’On the Milky Road’’ – с Моника Белучи в главната роля.

Най-интересното от програмата на 12-ти юли

Първото изпълнение на Главната сцена [Main Stage] на фестивала бе на нашумялата LP. Американката с италианско име Laura Pergolici стана глобално разпознаваема с хита си ‘’Lost On You’’, излязъл през 2016г.

laura pergolici, LP at exit festival 2018 opening
LP opening performance / EXIT Photo Team

Над 40 000 гърла пяха с нея и наелектризираха въздуха, за да продължат с пълна сила да подкрепят арт-поп дивите от Fever Ray, за да се стигне до апогея на вечерта, хип-хоп сензацията Migos.

MMTV направи и първото си интервю на #EXIT2018 с най-добрата DJ-ка на Сърбия Tijana T, която имаше сет на сцената No Sleep Novi Sad.

Честно казано няма време за сън по време на фестивала, защото музиката от различните сцени продължава до 8-9 ч. сутринта и е факт, че те са пълни с посетители до края, говори сам по себе си за подбора и качеството на артистите.

Интервюто с хубавата и талантлива Tijana T очаквайте скоро в ефира на MMTV.

Ето и нашият избор на интересни музиканти от другите сцени на 12 юли:

Aqua Viva Latino Stage – Alexis El Loco

Addico Fusion Stage – Sevdaliza

Explosive stage – Dog Eat Dog

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *