Розалия де Соуза с бразилски ритми на Sofia Summer Fest

Розалия де Соуза с бразилски ритми на Sofia Summer Fest

Бразилската боса нова певица ще представи своя нов албум “Inspirada” на 3 август на Sofia Summer Fest

На 3 август Розалия де Соуза ще донесе тропическия полъх на бразилската музика на сцената на Sofia Summer Fest. Боса нова звездата ще представи своя нов албум “Inspirada”, който беше издаден на 25 март тази година.

В изпълнението на живо на “Inspirada” Розалия де Соуза ще включи най-популярните хитове и неиздадените парчета от новия й проект. С нея на сцената ще излязат страхотните музиканти – Паоло ди Сабатино на пиано, Антонио де Луизе на контрабас, Роберто Роси на барабани и Сандро Дейда на саксофон, които ще направят модерен и динамичен аранжимент на традиционните бразилски ритми.

Розалия де Соуза е родена в Рио де Жанейро, Бразилия, но на едва 23-годишна възраст заминава за Рим, Италия, където учи теория на музиката и джаз пеене. По това време тя започва да създава песни с различни бразилски музиканти и да ги изпълнява в най-добрите джаз клубове в Рим, докато талантът й не бива забелязан от знаменития италиански джаз продуцент и диджей Никола Конте.

Тяхната съвместна работа осигурява международна слава на екзотичната дама

„Garota Moderna“ е първият солов албум на Розалия де Соуза от 2003 г., а две години по-късно е последван от „Garota Diferente“, в който участват подбрани музиканти и диджеи от Европа. „Brasil Precisa Balançar“ е записан изцяло в Рио де Жанейро, но стига чак до Япония. В него самият боса нова маестро Роберто Менескал свири на китара, като също така е артистичен директор на албума. През септември 2009 г. излиза „D’Improvviso“, а последният албум на Розалия преди „Inspirada” е от 2018 г. – „Tempo“, в който певицата дава воля на поетичната си натура и създава авторски текстове на песните си.

Прочувственото изпълнение на Розалия де Соуза ще зареди почитателите на бразилската музика със слънчево настроение до края на лятото. Розалия де Соуза, 3 август на Sofia Summer Fest. Билети в мрежата на Eventim.

За първата седмица, билетите за концерта са на промоционална цена на: https://bit.ly/3Q2UYRx

Sofia Summer Fest се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, Национален фонд култура, район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg и Биротерапия и с медийната подкрепа на NOVA.

Пълната програма на фестивала може да откриете тук.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *