След 35 години… Queen изсвириха сетлиста от Live Aid

Големи изпълнители за голяма кауза

След 35 години… Queen изсвириха сетлиста от Live Aid | MMTV
Голяма група за голяма кауза. Легендите Queen разтърсиха с последното си участие

Заедно с Adam Lambert участваха в благотворителния концерт “Fire Fight Australia” на стадион ANZ в Сидни в помощ на борещите се с еко катастрофата, причинена от пожарите в Австралия.

За първи път от близо 35 години Queen изсвириха класическия си сетлист от историческия „Live Aid“ на стадион „Уембли“ на 13 юли 1985. Изпълнение смятано от мнозина за едно от най-великите шоута на живо за всички времена.

Queen представиха оригиналния 22-минутен сет, състоящ се от шест песни. Това са “Bohemian Rhapsody“, “Radio Ga Ga“, “Hammer To Fall“, “Crazy Little Thing Called Love“, “We Will Rock You” и “We Are the Champions“. В част от него включиха кадри и аудио на покойния Фреди Меркюри от „Live Aid“. Групата вече публикува своите изпълнения на “We Will Rock You” и “We Are the Champions

Концертът, включващ и други музиканти, сред които рок величието Alice Cooper, Olivia Newton-John, John Farnham, групата „5 Seconds Of Summer“ и др., спечели 9,5 милиона долара в края на шоуто. Средствата ще допринесат за възстановяването на Австралия от опустошителните пожари.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *