5 life hack съвета, които действат само в интернет

5 life hack съвета, които действат само в интернет | MMTV

Интернет е вълшебното място, в което прекарваме голяма част от времето си. Оттам изскачат любимите ни неща – хитови сериали, забавни мемета, готварски рецепти, смешни клипове с котки и тук-там по някоя новина какво се случва по света.

От мрежата идват куп life hack съвети в духа на “Бързи, смели, сръчни”

Тези дребни хитрини показват как да почистим петно от червено вино, като го залеем с бяло вино. Или как да премахнем пъпка с помощта на адска смес от паста за зъби, лимон и зехтин.

В редица блогове, влогове и случайни клипове из социалните мрежи валят life hack-ове за по-ефикасно бърсане на прах, по-приятно и лесно готвене, по-подреден и уютен дом – всичко това само в няколко стъпки.

Няма да лъжем – често гледаме тези видеа като хипнотизирани и се заканваме да приложим видяното още следващия път, в който влезем в кухнята и банята. На кого не му се иска да върши нещата с едно щракване с пръстите?

Истината обаче е, че голяма част от тези магически съвети не действат

Не знаем кой въобще си е помислил да топли парче пица на ютия, но със сигурност идеята не е от най-брилянтните. Да, пицата може би ще се стопли, но чистенето след подобен експеримент ще ви загрее още повече.

Как да стоплите парче пица на ютията си

Колкото и шантаво да звучи, в някои клипове в YouTube виждаме този трик, който се представя като бърз метод за стопляне на парче пица. Някои влогъри споделят, че го използват по време на път или в ситуации, в които незнайно защо имат под ръка единствено ютия.

Как да стоплите парче пица на ютията си | 5 life hack съвета, които действат само в интернет

Този съвет директно попада в списъка “Не опитвайте това у дома“. Повечето пици са доста мазни, а добавките отгоре падат лесно от тестото, което означава, че не ги искате точно върху ютията си. Нищо чудно, че голяма част от клиповете с тази хитрина са снимани в хотели.

Как да отворете виното си с чук и пирон

Съвети как да отворим бутилка вино без помощта на тирбушон има безброй. Една огромна част от тях са напълно безполезни. Един от вариантите препоръчва да забиете тънък пирон в корковата тапа, а след това да го измъкнете с “козия крак” от обратната страна на чука. Така тапата ще излезе заедно с пирона.

Как да отворете виното си с чук и пирон | 5 life hack съвета, които действат само в интернет

Не е напълно невъзможно тази хитрина да проработи. Обаче по-вероятно е тънкият пирон да се изкриви или сравнително рехавият корк да се раздроби. А ако все пак измъкнете тапата – шансът да излеете значителна част от виното заради рязкото дърпане е огромен. По-добре попитайте съседите за тирбушон или изберете бутилка с винтова капачка.

Дръжте батериите в хладилника, за да издържат повече

Някои съветват да държите батериите си в хладилника и дори в камерата. По този начин те ще работят възможно най-дълго и ще са като нови, когато и да ги поставите в дистанционното. Оказва се, че подобно нещо не просто е излишно, а може и да увреди живота на батериите.

Дръжте батериите в хладилника, за да издържат повече | 5 life hack съвета, които действат само в интернет

Ниските температури в хладилника не са никак полезни за тях, а евентуален конденз може да доведе до корозия и повреда. В камерата вредното влияние е още по-силно. Най-доброто място за резервните ви батерии е тъмно, сухо и със стайна температура.

Coca-Cola е идеална за почистване

Из мрежата обикалят безброй клипове за почистване на различни повърхности с Кока-Кола. А и всеки от нас е пробвал да потопи монета в чаша с газираната напитка и след това да я извади блестяща и като нова. Защо тогава подобна “магия” да не действа и върху санитарния фаянс, кухненския плот, котлоните и дори колата ни?

Coca-Cola е идеална за почистване

Колата действително има известна почистваща мощ, но формулата ѝ не е достатъчна, за да замести пълноценно препаратите, предназначени точно за целта. Захарта в напитката пък не само не почиства, а прави повърхностите лепкави. А за убиване на бактериите и дума не може да става. Най-много да привлечете мравки.

Монета във вазата с цветя ще ги запази за по-дълго

Тази домашна хитрина би била доста полезна, ако използвахме монети с голямо съдържание на мед в себе си. Сегашните монети са със състав от мед, алуминий и никел. Медта в тях не е достатъчна, за да задържи бактериите далеч от цветята и така да ги съхрани свежи.

Монета във вазата с цветя ще ги запази за по-дългоИма доста хитринки в интернет, които могат да бъдат наистина полезни. Аз обаче винаги залагам на бабините life hack съвети. Старите хора винаги носят мъдростта на изминалото време, взимайте го по-често предвид.

  1. Рибата се размразява при стайна температура, за да не се плъзга при чистене.
  2. За да отстраните полепналите нечистотии от листните зеленчуци, накиснете ги в подсолена вода.
  3. Мъжът винаги трябва да излиза от вкъщи с пълен стомах.
  4. Потопете биберона в нещо сладко, за да може да успокоите бебето.
  5. Пожелавайте на лошите хора само хубави неща, съдбата знае какво да им даде.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.