Животът след декемврийските празници

А вие имате ли нужда от възстановяване след дългите празници?

Животът след сългите декемврийски празници

Сезонът на дългите празници най-накрая приключи! Но за съжаление все още ни остават няколко дълги студени месеца, с които трябва да се справим. Предполагам, че повечето от вас са преуморени, а шумните събирания с приятели и роднини освен че са оставили у вас безценни спомени, но и са ви поизнервили и изтощили.

Време е да презаредим след празниците, за да можем да се завърнем към ежедневния ритъм по-спокойни и продуктивни.Ето няколко съвета за възстановяващи грижи, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре след празниците.

Променете храненето си

Ако сте натрупали излишни килограми по време на празниците, тогава ще се наложи да промените храненето си. Така бързо ще се почувствате по-леки и подвижни. Най-вероятно сте прекалили с консумацията на много лоши въглехидрати като бисквитки и алкохол.Дайте на тялото си правилното гориво, за да прочистите свръхконсумацията на кофеин, захар и никотинТрябва да балансирате храненето си, като включите в менюто повече пресни плодове и зеленчуци. Дайте на тялото си правилното гориво, за да прочистите свръхконсумацията на кофеин, захар и никотин, които са стресирали централната ви нервна система по време на дългите празници.

Придържайте се към рутината

Малко или много, по време на празниците графикът ви се е пообъркал. Били сте заети с пазаруването и допълнителните празнични активности, но през януари можете да започнете да се придържате към редовния график отново.Придържането към рутина или подробен график е един от начините да почувствате, че имате някакъв контрол над живота сиПридържането към рутина или подробен график е един от начините да почувствате, че имате някакъв контрол над живота си. За да се почувствате най-добре, лягайте всяка вечер по едно и също време и всяка сутрин се събуждайте по едно и също време.

Време е за движение

Януари е идеалното време да започнем да се занимаваме със спорт. Дори и да не сте много спортен тип, движете се по начин, който ви прави щастливи. Няма значение дали става въпрос за дълга разходка в заснежения парк, йога, или просто танци из кухнята, докато миете съдовете.Време е за движениеЗнаем, че началото на годината е богато на обещания за промяна, но тези малки крачки са наистина необходими, за да се усетите по-витални и по-щастливи.

Време е за СПА

Зимата е идеалното време за посещение на дневен СПА-център за релаксиращи процедури. Това е перфектен начин да се освободите от натрупания стрес по време на празниците. СПА центровете в големите хотели разполагат с допълнителни удобства като въртящи се горещи вани или топли сауни, които да ви помогнат да се почувствате по-добре.Зимата е идеалното време за посещение на дневен СПА-център за релаксиращи процедуриАко посещението на СПА ви се струва непосилно, подарете си време у дома. С малко свещи, релаксираща музика и ароматна вана ще подхраните тялото и душата си.

Превърнете спалнята си в топло и успокояващо място

След дългите празници отделете време на дома си. За да превърнете спалнята си в уютно място през студените месеци, можете да се възползвате от зимните разпродажби. Те са чудесен момент да смените матрака или възглавницата си с нови и по-удобни. Така ще се подготвите за дългите вечери през зимата, когато се излежавате с хубава книга в ръка след работа.Превърнете спалнята си в топло и успокояващо мястоЯнуари е и чудесен месец да се снабдите с ново спално бельо на по-ниски цени. Така че най-накрая си купете онези приказни чаршафи или загряващите подложки за гърба, за които си мечтаете от две години.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.