Духовният учител Шри Шри Рави Шанкар със събитие в София

Духовният учител Шри Шри Рави Шанкар със събитие в София

Духовният учител Шри Шри Рави Шанкар ще участва в събитие в София на 29 юли 2022

Световно известния хуманитарен лидер, духовен учител и посланик на мира и човешките ценности, Шри Шри Рави Шанкар от Индия ще посети България на 28 и 29 юли 2022 година с цел изнасяне на лекции и медитации за мир. Стресът след пандемията продължава – от една страна заради последствията, от друга – заради несигурността. И именно в този момент Гурудев Шри Шри Шанкар идва с послания за равновесие и сила, противодействащи на конфликтните времена.

Шри Шри Рави Шанкар ще бъде в България по покана на Киноцентър Бояна, където на 29 юли от 19:00 ч. ще се проведе събитието Шесто чувство, което ще включва беседа и медитация водени от него. Преди главното събитие ще има различни активности като йога занятия, аюрведа семинари, работилници за рисуване с къна, многообразие от вегетарианска храна и напитки, интересни книги и йога аксесоари.

Дни преди пристигането му в София, Шри Шри Рави Шанкар отдели от времето си по време на посещението си в Южна Америка, за да отговори на няколко въпроса на Телевизия ММ онлайн.

Руми: Колко е важно дишането и как вие учите хората да дишат?

Шри Шри Рави Шанкар: За доброто дишане не е нужно да се прави нещо специално, просто трябва да внимавате.Защото ние не обръщаме внимание на връзката между нашето дишане с ума и емоциите ни. Гледаме все навън, а дишането е първата стъпка към поглед навътре. Така ще откриете вътрешното си спокойствие.

Руми: Говорите за спокойствие, но светът около нас е полудял. Как Вие умиротвирявате духа си?

Шри Шри Рави Шанкар: Когато всичко е мирно и спокойно вие не трябва да търсите мира. Когато светът е в пълен хаос е още по-важно да повдигнем духа си и открием спокойствието в себе си и така да обмислим всички възможни решения на  дадена ситуация.Когато сме притеснени, каквото и решение да вземем, в крайна сметка съжаляваме за него. Мислим си,че животът е много сложен и постоянно си задаваме въпроса ‘’как това и как онова’’. Аз казвам, няма да се питате постоянно ‘’как’’, просто се оставете на момента и после ще дойде решението. Когато приемете ситуацията, вие се пренасяте в друго измерене на съществуване.Ние се борим със себе си и с всичко около нас, но това не работи. Осмислете сегашния момент и приемете ситуацията каквато е.

Руми: Вие пътувате много, срещате се с хора от различни държави, кулкртури и манталитет. Има ли нещо, което обединява хората, търсещи начин да си помагат сами и израстват?

Шри Шри Рави Шанкар: Да и затова го има Изкуството да живееш. Art of Living помага на хората в цял свят. Въпреки всичко, което се случва бъдещето на човечеството е светло. Такива събития като размирици, войни не са вечни, винаги ги е имало и в един момент ще спрат. Хората ще имат силата да ги преодолеят.

Руми: На 29 юли ще бъдете в София за събитие на вашата организация ‘’The Art of Living’’. Къде е мястото на България в цялата картина?

Шри Шри Рави Шанкар: Българите са част от моето глобално смейство, те са много важна част от него. Те ме обичат и аз ги обичам . Имаме много преподаватели, които всеки ден обучават по програмите на ‘’Art of Living’’ . За хората тези програми са изключително полезни и съм сигурен, че ще продължаваме да го правим и да разпръскваме щастие. Аз ще бъда в София, за да споделя знанията си. И ако хората усещат нужда от нещо, което да издигне духа им те ще дойдат, за да им го дам.

Шри Шри Рави Шанкар е три пъти номиниран за Нобелова награда за мир

Фондацията „Изкуството да живееш“ / The Art of Living /, на която той е основател, е международна хуманитарна и образователна неправителствена организация. Тя има дейност в над 155 страни по света и е със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет на ООН. Шри Шри Рави Шанкар неведнъж присъства и прави обръщания към Върховния съвет за световен мир, Световния икономически форум, Европейския парламент и редица други международни институции.

Освен това чрез множество социални проекти и обучения и доброволческа мрежа от организации в над 156 държави. Инициативите вдъхновени от Шри Шри Рави Шанкар са докоснали над половин милиард души. Той е разработил 50 уникални и въздействащи и трансформиращи програми, които повдигат духа и дават нужните умения, така че да се справят с предизвикателствата на съвременния свят.

През програмите на Изкуството да живееш в България са преминали над 100 000 души в над 40 града в това число деца, студенти, служители на фирми и държавни институции. Фондация Изкуството да живееш работи активно вече близо 15 години в затворите в България. Тя организира преподаване на курсове за освобождаване от стреса както на лишени от свобода, така и на служителите.

Считан за неутрална фигура с единствената цел постигане на мир, Шри Шри Рави Шанкар представлява надежда за хората в конфликти

Благодарение на неговите усилия места със силно изразени военни конфликти като Колумбия, Бряг на слоновата кост, Кашмир и Бихар успяват да намеря своето мирно решение. Шри Шри Рави Шанкар е носител на редица международни и национални награди и 17 докторски степени, които са подробно описани в приложението.

Билети за събитието може да намерите тук: https://bit.ly/39nAenj

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *