Italia Motors с атрактивни мотоциклети на Moto Expo 2020

Italia Motors с атрактивни мотоциклети на Moto Expo 2020 | MMTV
Официалният и ексклузивен представител на Piaggio Group за България Italia Motors с атрактивни премиери и дизайнерски машини на Moto Expo 2020

Със сигурност, един от най-внушителните щандове на изложението Moto Expo 2020 ще бъде щанда на Italia Motors

Традиционното изложение Moto Expo 2020 за втора поредна година ще бъде в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 20 до 24 март 2020 г. То е организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор – “Експо Тим” ООД.

Vespa

Italia Motors подготвя няколко изненади и атрактивни премиери. Започваме с легендарните скутери Vespa, най-продаваните у нас.

скутери Vespa, най-продаваните у насТова са машини, които имаха премиера само преди няколко месеца на изложението EICMA 2019 в Милано. Миналата година за първи път видяхме Vespa Elettrica. Сега обаче тя идва като  произведение на изкуството с най-високо технологично съдържание. Ако предишната оригинална Vespa Elettrica бе създадена за чисто градска употреба и следователно хомологизирана като мотопед, с максимална скорост от 45 км /ч., то новата от EICMA 2019 Vespa Elettrica вече е по-бърза и развива 70 км/ч.

Vespa Elettrica вече е по-бърза и развива 70 км/ч.
Vespa Elettrica

Скутерът е безшумен, екологичен, иновативен и още по-мощен, плод на опита на групата Piaggio със захранващия блок и литиево-йонната батерия, Vespa Elettrica вече може да измине до 100 км, докато в режим Power – до 70 км. Батерията запазва размера и теглото на оригиналната версия, но е модифицирана, за да осигури по-висока непрекъсната мощност, което също се подпомага от подобрения в софтуера за управление на електродвигателя. Сърцето на Vespa Elettrica е електрически агрегат, способен да осигурява непрекъсната мощност от 3,6 кВт и максимална мощност от 4 кВт и въртящ момент от над 200 Нм.

Vespa Elettrica има ефективна система за възстановяване на кинетична енергия (KERS), която я зарежда във фазите на забавяне. Литиево-йонната батерия се зарежда напълно за 4 часа с напрежение 220 V.

Aprilia

Все пак да вдигнем малко скоростта. Това ще стане с новите модели на Aprilia. Историята на Aprilia винаги е била свързана с инициалите RS. Те винаги са отразявали спортното наследство в мотоциклетите от Ноале. Завръщане към двигателита със среден капацитет, подкрепен с технология и електроника от Aprilia Racing. Първия представител на тази нова ера е Aprilia RS 660.

Първия представител на тази нова ера е Aprilia RS 660
Aprilia RS 660

Aprilia RS 660 е отговор на нуждите на новите поколения, които търсят забавление, задоволяване, лесни за управление мотоциклети, които могат да те развълнуват, както на пътя, така и на пистата. Моторът изпъква със своя стил и форми, носещи успешните белези на Aprilia. Дизайнът е иновативен, усъвършенстван, автентично спортен.  Личат и белезите на RSV4.

Новата ера започва за Aprilia с въвеждането на нов тип двигател, който ще оборудва пълна гама от нови мотоциклети. Надлъжния 660-кубиков двуцилиндров двигател е от последно поколение, хомологирано с Euro5. Той произлиза от предния ред на V4-ката на TUONO 1100. Двигателят е със 100 к.с. и има отлично съотношение тегло/мощност, което е сред най-добрите в класа си. Цялостната окомплектовка, комбинирана с бързо и леко шаси, придава на RS 660 динамичен характер.

Другата сериозна машина е по проекта RSV4. Той е преследвал ясна цел: да бъде най-добрият и бърз безкомпромисен супербайк, най-близък до състезателните мотоциклети Aprilia. Затова Aprilia RSV4 1100 Factory има изключителна производителност в съчетание със състезателна рамка, окачване и първокласна електронна система за контрол, като към това е добавено и полуактивното окачване Öhlins.

Aprilia RSV4 1100
Aprilia RSV4 1100

Да не говорим за мощта на машината – 217 к.с. при 13 200 об/мин. Максималният въртящ момент има увеличение от 10% по цялата крива на двигателя 1000 куб. см. Достига максимална стойност от 122 Нм при 11 000 об / мин.

Естествено в семейството мотоциклети Tuono V4 на Moto Expo 2020 ще видим Tuono V4 1100 RR  – един от най-ефективните и най-бързи мотори в сегмента, както и ексклузивната версия Tuono V4 1100 Factory.

Moto Guzzi

Другата марка, представена от Italia Motors у нас е легендарната Moto Guzzi. Мотоциклетите, родени на брега на езерото Комо имат изненадващ успех. Особено V85 TT Travel. Първото класическо ендуро на пазара, представя своята Travel версия, готова за пътешествия, благодарение на специализираното си оборудване. Това са по-висока туристическа слюда с площ 60% по-голяма от стандартната, два куфара от пластмасови и алуминиеви елементи – 37 л на десния и 27.5 л на левия. Инак двигателят е напречен 90° V-twin, два клапана на цилиндър с обем 853 куб. см, мощност 80 к.с. при 7750 об/мин. и  въртящ момент от 80 Нм при 5000 об/мин.

Moto Guzzi V7 Racer винаги е бил най-спортния член на гамата V7. Създадения през 2010 г. модел еволюира през 2015 и 2017 г., а тази година преоткрива себе.

Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary
Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary

На пръв поглед дизайна на новия Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary не се различава от предходните си версии, но всеки нов елемент е внимателно подбран поставен на своето място. Във V7 III Racer е интегриран преден обтекател, който диктува автентичния му café racer стил, а червените графики, ярко подчертават спортния му характер.

Със спортна визия е и Moto Guzzi V7 III Stone S. В 99-годишната история на марката моделното обозначение “S” предизвиква спомени за спортните модели от 70-те години. Това е единственият член на гамата за 2020, който ще се произвежда в точно определен брой – 750, номер който очевидно насочва към легендарната кубатура на модела.

Mondial

Миналата година на нашия пазар чрез Italia Motors стъпи и марката FB Mondial. Тази марка се възроди през 2015 г., след като в средата на ХХ век имаха страхотни успехи на пистата и извън нея. След две години на проектиране, през 2016 г. Hipster 125 и Hipster 300 се превърнаха в реалност.

FB-Mondial
FB Mondial – HPS 300

Моделът представлява завръщане към славното минало и към хипстърското движение, което е толкова определящо за марката до 60-те години. Moto Expo 2020  ще посрещне моделната гама на FB Mondial – HPS 125, HPS 300, както и новия модел Pagani 300. Последният е с двигател в мощност 17 кВт при 8500 об/мин. и въртящ момент от 22,5 Нм при 6500 об/мин.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, вижте къде може да ни гледате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *