Ох, пак дойде Черен петък…

Ох..., пак дойде Черен петък... | MMTV Online....

Петък е. Днес утрото ни приветства с малко слънце, за да се усмихнем на последния работен ден от седмицата и от месец ноемрви. По време на сутрешния чаен ритуал си казах:

„Леле, как отлетя и този месец.”

После, щастлива, че декември наднича, а все още има неестествено топли дни като днешния, тръгвам за работа и денят ми почерня…

Черен петък по български, с гартнитура лудост и щипка намаление

Не, не си мислете, че съм черногледа. А и да съм, днес на всички ни е позволено, за да бъдем „в тон” с деня. Това ще бъде някакъв баланс на изкуствено създалата се еуфория за „големите намаления”, от които можем да се възползваме днес.

Черен петък по български, с гартнитура лудост и щипка намаление

Намаления, но друг път…

В България „черен петък” на практика няма. Явлението „побългаряване” и последователите му много обичат да вкарват нови и различни идеи, но за съжаление те не винаги са успешни и печеливши у нас. Такава е манията „Black Friday”, която американците създават през 50-те години на миналия век, но за разлика от нас, те наистина знаят как да играят с цените и намаленията.

Според мен НЕ Е НАМАЛЕНИЕ, когато влизам в магазин на глобален търговски бранд за дрехи и на етикета виждам: сегашна цена – 39,90 лв., предишна цена – 59,90 лв., но когато отлепям етикета, се оказва че отдолу има още един – истинският, който всъщност показва реалната цена (в случая на роклята) – 29,90 лв.

Гледайте хубаво и всеки да си прави сметката

В България търговците масово повишават изкуствено цените преди „черния петък”. Така техните „намаления” всъщност са ценови възвишения и шанс да за печалба. Те се стремят не толкова в разпродажбата на изостаналата стока, колкото в надценката, чрез която да увеличат приходите.

Ден година храни”. Уважаеми търговци и бизнесмени, не сме на „Слънчака” и тук няма място за тази народна мъдрост и морски девиз. Не си мислете, че ние сме коне с капаци и не виждаме за какво става въпрос.

„Ден година храни”. Уважаеми търговци и бизнесмени, не сме на „Слънчака” и тук няма място за тази народна мъдрост и морски девиз.

С нарастването на популярността на „Black Friday” се увеличи и съпротивата срещу деня. В много европейски държави има инициативи като „Международен ден за покупка на нищо”. Аз бих я подкрепила с бутилка червено вино довечера. С надеждата, че ще се прибера навреме като се имат предвид задръстванията днес.

Черен петък, та черен петък. Оженете се и всеки ден ще ви е черен.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.