С коя роля ще запомним Kirk Douglas?

Дълбок поклон пред паметта на легендарния Kirk Douglas

С коя роля ще запомним Kirk Douglas?

Днес се сбогуваме с една от легендите на киното – Kirk Douglas. Синът му Майкъл Дъглас, когото също добре познаваме от големия екран, съобщи, че баща му е починал на 103-годишна възраст.

„С огромна тъга аз и моите братя съобщаваме, че Kirk Douglas ни напусна днес на 103-годишна възраст.”

Kirk Douglas произхожда от семейство на руски емигранти с еврейски произход, а рожденото му име е Исер Данилович.

Живот изпълнен с успехи

През кариерата си Kirk Douglas има три номинации за “Оскар”. Като получава една награда Оскар за цялостен принос и Президентски медал на свободата. Може би това, което не е известно за масовата публика обаче е, че той е автор на цели десет романа и мемоари.

Kirk Douglas OscarKirk Douglas е под номер 17 в списъка на Американският филмов институт за най-великите звезди мъже на класическото холивудско кино. През октомври 2004 година една от улиците в Палм Спрингс, Калифорния, е кръстена на негово име.

„За света той бе легенда. Актьор от златната ера на киното, който доживя до преклонна възраст. Филантроп, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим.“

Иска ми се да го помним млад и енергичен, иска ми се никога да не забравяме една от знаковите му роли – тази във филма „Спартак“ на режисьора Стенли Кубрик от далечната 1960 година.

Дали защото и днес е време за революция в манталитета и мисленето ни, дали защото имаме нужда от личности, които да ни покажат пътя и смисъла, но този филм си остава лента за всички времена. И едва ли има по-подходящо лице за ролята на Спартак от волевото, кораво и категорично, но едновременно с това замечтано и лирично лице на Kirk Douglas.

 

Дълбок поклон пред паметта на легендарния актьор Kirk Douglas.

 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *