10-те най-добри песни на GODSMACK

10-те най-добри песни на GODSMACK | MMTV Online
Рокаджиите от GODSMACK превзеха сцената през далечната 1998 г. с техния едноименен дебютен албум, който моментално ги постави на рок картата

Песните, които ги изстреляха на върха на местните класации, а впоследствие и световните, днес се считат за класика. Това са “Whatever”, “Keep Away”, “Bad Religion” и “Voodoo”. Квартетът от Бостън е най-известен с тежките си китарни рифове и тъмни и мрачни текстове.

Със своя втори албум, Awake, групата запази набраната скорост с класически песни като “Greed” и номинирания за Grammy инструментален клип “Vampires“. Третият им албум циментира успеха на бандата с парчета като “Straight Out of Line” и “I Stand Alone”.

Само броени дни ни делят от концерта на GODSMACK в София, а това ни дава една добра възможност да подредим любимите си парчета.

10. Cryin’ Like a Bitch

Песента първоначално е вдъхновена от защитника на Сан Диего Филип Ривърс. Когато впоследствие излезе клипа към нея се оказа, че тя също така е насочена и към Nikki Sixx (Motley Crue). Това става след неприятно преживяване от страна на Sully Erna на турнето на Godsmack от 2009 г. – Crue Fest 2, на което те свирят заедно с Motley Crue.

9. Speak

Speak” е първият сингъл от албума IV. Разтърсващата песен разказва, че човек трябва да остане верен на своите убеждения.

8. Greed

“Greed” е последното парче от албума “Awake” и включва както впечатляващи вокали от страна на Sully Erna така и невероятно соло на китара от Tony Rombola.

7. Keep Away

Keep Away” е вторият сингъл, издаден през 1998 г. от дебютния и едноименен албум на “Godsmack”. Песента пожъва огромен успех, когато бива официално издадена през лятото на 1999 г. Тя се възползва от успеха на дебютния сингъл на групата “Whatever” като включва впечатляващия тежък звук на бандата и елегантното китарно соло от Tony Rombola.

6. Something Different

Something Different” е забележителна песен от предпоследното издание на групата “1000 к.с.“. Сложната и динамична песен показва музикалната зрялост и растеж на Godsmack.

5. Voodoo

Voodoo” показва различна страна на Godsmack. Песента моментално стана хит, когато бе издадена през 1999 г. Видео на режисьора Дийн Карр показва групата в нива пълна с вещици, мечове, огън и банда зомбита.

4. Straight Out of Line

Straight Out of Line” е размазваща песен от албума “Faceless“. Тя блестящо улавя енергията, отношението и гнева на Godsmack. Песента бе номинирана за “Най-добро хард рок изпълнение” през 2004 г., но загуби от Evanescence и “Bring Me to Life”.

3. Awake

Awake” включва един от най-разпознаваемите китарни рифове на Godsmack. Заглавната песен от техния албум от 2000 г. показа, че групата има още много да предложи след успеха на дебюта си албум. Тежката песен показва колективната техническа мощ на групата и е класика на Godsmack.

2. Whatever

Godsmack направо разцепиха морето с дебютния си сингъл “Whatever“. Силно заразната песен постави групата на рок картата с отношението си, тежкия звук и изразителна китара.

1. I Stand Alone

I Stand Alone” не случайно е начело в списъка ни с 10-те най-добри песни на Godsmack. Твърдата и запомняща се песен е включена в албума от 2004 г. “Faceless” и също така се появява в саундтрака за филма “The Scorpion King“, в който участва Dwayne “The Rock” Johnson. Песента е номинирана за две награди Грами за “Най-добра рок песен” и за “Най-добро хард рок изпълнение” през 2003 година.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *