Sting – Kогато малкото е повече

sting playing at the concert in sofia

Четири и този път се оказа щастливото ни число – при четвъртото гостуване на Sting дойде моментът да видим шоуто на великия британец

След инфарктно „Before party” – търсене на мястото, от което да си вземем журналистическите баджове за достъп, най-после се добираме до вратите на сектора ни. Малко след 20:00ч. е и вече се чува гласът на Джо Съмнър, който подгрява.

joe-sumner-sting-mmtv.jpg

Синът на Стинг прилича на баща си не само на външен вид, но и по тембър

Макар заради звездния си родител да влиза в графа „дете в сянка”, Джо не изглежда обезпокоен от това. Той е намерил своето място под слънцето (или в случая – прожекторите) и с удоволствие изпълнява музиката си. Впечатли ни особено ‘’Two sisters’’, едно от най-успешните парчета на групата му ‘’Fiction Plane’’, с която има издадени пет албума.

Джо Съмнър по-късно се присъедини в ролята на бек вокал към музикантите Доминик Милър (китара), Джош Фрийз (барабани), Руфъс Милър (китара) и Пърси Кардона (акордеон), за да свири и припява на легендарния си баща.

Публиката в ‘’Арена Армеец’’ избухна при появата на Стинг, който с един жест ръководеше реакциите и през целия концерт

Минималистичната сцена бе в унисон със скромното и непретенциозно присъствие на страхотните музиканти, които видимо се кефеха. Публиката улови енергията им и с любопитство очакваше кое ще бъде следващото парче. Песните преливаха една в друга и почти нямаше спад в концентрацията на изпълнилите залата фенове. Светлинното шоу допълваше настроението на всяка композиция и хармонията на сетивата беше пълна. Е, стига разбира се пред вас да не е застанал някой дългуч, който снима с телефона си от-до концерта, а вие тайно се молите да му падне батерията.

А музиката, час и половина прелива леко между артист и слушатели. Музика за ушите, каквато няма нужда от излишна грандиозност и претенции. Когато за дванайсет албума и повече от 45 години на сцена си осъзнал, че накрая истински се помни искреността и малкото, което всъщност е повече. Тениската на Стинг с надпис “Peace & Love” говори красноречиво за мисията, както и двата пъти „Благодаря“ на чист български.

Обратно на очакванията, песните от последния му албум “57th & 9th” (2016) се оказват най-малко в списъка… и неслучайно

Стинг продължава да радва с нова качествена музика. Публиката обаче е дошла заради всички онези песни, натрупани преди много повече от една година назад. В машината на времето се озоваваме с най-много парчета на “The Police”. Кавър на Дейвид Боуи “Ashes To Ashes” и вечните “Shape Of My Heart”, “Fields of Gold”, “Englishman In New York”…

Хубавото обаче е, че дошлите бяха от всякакви възрасти – в многобройните редици се виждаха възрастни и деца, тийнейджъри и поотраснали такива. Включително някои, които на излизане казват: „Туй не е мойта музика, ма трябва да са види, че кат тръгна да мра да знам, че и Стинг съм гледал.’’

sting-concert-mmtv-00.jpg

Този интерес от хора, които не биха дошли иначе на такъв концерт, говори най-вече за статуса на самия Стинг. В един от текстовете му се пее:

“50 000 voices rising every time he sings (…) Rock stars don’t ever die, they only fade away”

Колко вярно… А ние лекичко се натъжаваме на биса му ‘’Fragile’’, а не само защото концертът свършва, а защото залата е замряла и слуша как Стинг тихо повтаря ‘’How fragile we are’’.

Благодарим ти, Стинг, благодарим и на Sofia Music Enterprises! И го искаме отново…. Скоро!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *