Внезапно почина барабанистът на Foo Fighters, причините са неясни

Внезапно почина барабанистът на Foo Fighters, причините са неясни

Барабанистът на Foo Fighters Тейлър Хоукинс е открит в хотелската си стая в столицата на Колумбия Богота в петък, 25 март. Същата вече американските рокаджии е трябвало да свирят на Festival Estereo Picnic.

Полицията все още не е обявила официалната верия за смъртта на 50 годишния музикант. Според източници от разследването се работи върху две възможности – наркотици или внезапен здравословен проблем, тъй като от хотела са разказали, че се е оплакал от болки в гърдите.

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол неведнъж е изразявал обичта и уважението си към Тейлър Хоукинс, наричайки го духовен брат-близнак и най-добър приятел. Бившият барабанист на Нирвана отдавна е хвълил око на своя колега, който работи по това време с Аланис Морисет. Хоукинс обаче веднага приема  отправеното през 1997 г. предложение, въпреки притесненията си как ще се впише на мястото на Дейв Грол, когото той харесва много като барабанист. Двамата обаче откриват хармония в чисто човешките си взаимоотношения и се разбират с един поглед на сцената.

dave grohl and taylor hawkins

“Семейството на Foo Fighters се чувства опустошено от трагичната загуба на своя обичан Тейлър Хоукинс”

се казва в съобщение на групата, публикувано рано тази сутрин.

Неговият музикален дух и заразителен смях ще живеят вечно във всички нас. Сърцата ни са с неговата жена, деца и близки. Молим за уважение към тях в този изключително тежък момент“, добавят от групата.

Точно в деня на смъртта на Тейлър Хоукинс излезе и официалният албум на Dream Widow, въображаемата метъл банда от филма на ужасите на Foo Fighters “Studio 666“.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.