ABBA се завърнаха!

Тук има ABBA тук няма ABBA

Няма ги, ама ги има.

ABBA се завърнаха с нов проект. Преди дни ABBA обявиха новият им проект I Still Have Faith In You, който ще излезе през ноевмри, легендите от 70-те и 80-те години на миналия век казаха, че никога не са се разделяли. Е, добре бе хора, къде бяхте близо 35 години тогава? Не било раздяла, а просто дълга почивка, казват Бени Андерсън и Бьорн Ълвеас от бандата. Ок, нека го наречем така. Важното е, че ще излязат нови песни, които чакаме с нетърпение и първото по рода си изцяло холограмно турне през 2019та. Страхотно завръщане!

Музикант къща не храни

Почти половината от класическите музиканти в Америка не получават достатъчно, за да преживяват.

Какво съвпадение само – в България нещата стоят по подобен начин. Скъпо струващите музикални инструменти и ниските заплати в симфоничните оркестри са главна причина старите музиканти да преустановят работата си там, а младите изобщо да не изявяват желание да започнат. И така, проблемът на БНР, който наскоро ескалира с протести на служители на радиото, се оказва глобален. В проектобюджета за миналата година е било заложено увеличение на заплатите на музикантите от БНР. Това така и не се е случи. Ще повлияе ли това негативно на бъдещето на класическата музика? Времето ще покаже.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *