Димо P.I.F. – концерт и ново видео

#8dekemvriPIF

Димо от група P.I.F. e нашият първи гост в новото ни предаване #HASHTAG.

Какво, как, защо вижте във видеото или продължете да четете.

Здравейте, ММци! Аз съм Ванеса, а вие сте с предаването #HASHTAG. Всъщност няма да чуете и видите нищо ново – аз ще продължавам да съм си същата водеща, която се преструва, че я бива, а моите гости ще продължават да се преструват, че са на истинско интервю. Единствената разлика ще е в края на разговора ни. Тогава ще питам своите гости какъв хаштаг ще сложат на днешното интервю.

Ванеса: Ако се чудите къде се намираме, това е мястото, където се случва магията на P.I.F. Тук записвате, репетирате, изпускам ли нещо?

Димо: Измисляме.

Ванеса: Това е най-важното всъщност.

Димо: Да, тук измисляме нещата.

Ванеса: Нека да кажем на зрителите защо сме ви поканили. Предстои премиерата на новата ви песен „Приятел”, която има малко по-интересна предистория. Може ли да ни разкажеш повечко за нея?

Димо: Ами, историята започва така. Първо аз съм куклен актьор и съответно пиша страшно много музика за куклени представления из куклените театри в България, навсякъде съм овършал. Детските песни обикновено са… Нирвана… Нирвана станаха популярни, защото просто са като детски песнички. В това няма нищо лошо, напротив. Аз така си мисля, че това именно е майсторлъка и това е истината – колкото по-лесна за запяване е една песен, толкова по-хубава е. Та, периодично групата се събира тук и ми преслушват нещата, които аз съм правил през последния месец за конкретно представление примерно, да не би случайно нещо да замине.

Ванеса: Да има някой хит, който да изпуснете…

Димо: Да, да е прекалено хубаво, а да не го направим с групата. И това беше една от песните, която барабанистът ни Марто направо каза „Чакай, чакай! Я, пусни я пак!”, „О, това мога да го слушам 100 пъти!”. Викам „Верно ли?”, а той „У, страхотно е”. Добре, обмислихме го малко, естествено дописах още малко текст, променихме малко аранжимента, защото все пак едното е детска песничка, другото е песен за група. И тъкмо направихме демоверсията, обади ми се Ники Мутафчиев, мой приятел, с който сме правили и предишния клип на песента „Огън”. Каза ми „Имам една опция да снимам на един катамаран в Средиземноморието, в Егейско море.”

Ванеса: Това звучи много приятно.

Димо: Да. И ми вика още „Дай ми песен. Искаш ли да праснем един клип на P.I.F.?”. И аз си викам „Супер, ама нямам песен” и започнах да мисля каква песен. И се сетих, че обсъждахме, че ще правим точно тази песен и викам „Знаеш ли какво, имам едно демо, което ще ти пратя. Ти кажи мислиш ли, че може да се направи клип”. Аз му го пратих, той ми се обади и каза „Готово! Това е! Снимаме!”. Отидохме там и по време на снимките на другите неща, които беше отишъл да снима, пускахме песента за настроение и приятелите ми, които бяха там…

Ванеса: Ама детската версия или тази за възрастни?

Димо: За възрастни, демо варианта. Той текстът си е един и същ, детската версия просто е минута и 20. И нашите приятели, които бяха отишли на парти всъщност на тоя катамаран за 5 дни чуха песента, запомниха я и решиха да се снимат всички те. „Може ли аз да я пея, може ли аз да я пея?”. И той измисли един вариант много готин и всъщност мен ме няма в клипа.

Ванеса: Ти на това ли му викаш готино? Да те няма в песента?

Димо: Да. В клипа са моите приятели, които пеят текста, но те толкова много дадоха от себе си, за което безкрайно много им благодаря, защото те пеят през цялото време, но пеят и под вода, а пък Егейско море е второто по соленст море в света. Ако някъде имаш раничка по себе си, щипе страшно много. А те пяха с отворени очи, без маски под водата, отварят си устата, страшно беше.

Ванеса: Много приятно звучи.

Димо: Да… Наистина много хубави кадри станаха. Самият клип показва как едни приятели отиват и се забавляват много и си обясняват, че са приятели и са щастливи от това, че са приятели. Да, мисля, че ще го видите като излезе.

Ванеса: А кога излиза той?

Димо: На 8ми декември на концерта ни в Mixtape 5. Този концерт ще представи новата визия на групата. Новото ни сценишно шоу, така да го нарека.

Ванеса: С какво ще се различава то от предишните ви концерти?

Димо: Първо, имаме бекинтракове. Какво означава това – има компютър, който свири с нас през цялото време всичките ни песни и помага с допълнителни инструменти, които ги няма на сцената. Трябва да сме примерно 40 – 50 човека, за да се случи това нещо. Второ всяка песен има мултимедия към нея, не клип, а импресия, която да помага да влезеш в настроението на песента, каквото сме имали предвид ние, когато сме я писали. Освен това между всяка песен има интродукции, има монолози, които се чуват. Малко като спектакъл е, но със сигурност не е такъв. Просто за мен е един нормален концерт, какъвто трябва да бъде по принцип концерта. Там ще направим и премиера на клипа, който снимахме в Егейско море… Как звучи.

Ванеса: Йес! Добре, ти си завършил актьорско майстворство доколкото разбирам? Твоите колеги от групата влегат ли се от такива актьорски изяви?

Димо: Ами, не. Иван е учител, българска и руска филология. Той не практикува, не преподава, но примерно той се снима от време на време в някакви сериали, викат го като актьор. Просто това му е хоби и се кефи. И най-интересното е, че той няма такава школовка, а пък е много по-естествен от актьорите.

Ванеса: А му се отдава.

Димо: Да, просто стои адски леко пред камера и е страхотен!

Ванеса: Това е супер, защото поне ви се отдава възможност всички да можете да играете на сцената. Един изпълнител трябва да е и артист все пак. Може ли сега да припомним на зрителите, на мен също ми стана много любопитно едно нещо? Аз проверих всъщност в интернет какво означава P.I.F. като абревиатура.

Димо: Виж сега, самият аз вече не помня какво означава, защото…

Ванеса: Искаш ли аз да ти кажа какво прочетох?

Димо: Да, има всякакви тълкувания. Мога да ти разкажа историята каква е. През далечната 98ма трябваше страшно бързо да си сменим името, защото беше много дълго – Resemblance. Дълга история… но решихме да се казваме P.I.F. и в последния момент решихме да сложим по една точка, не знам защо. Просто решихме да сложим по-една точка, за да не е като списанието, да е по-различно. А никой не се беше замислил, че това ще стане като абревиатура и хората и журналистите ще искат да им се даде някакво обяснение какво означава това нещо.

Ванеса: Ама, ето, вие неволно сте го направили – всички да се чудят и питат за вас.

Димо: На първото интервю, което давахме, първият въпрос беше „Защо P.I.F? Какво означава абревиатурата P.I.F.?”  и всички забихме, защото никой нямаше никаква идея. Но барабанистът ни тогава, Валерката, който… сега той живее във Варна и свири джаз и страхотни проекти правят там, но той беше тогава с нас, излезе отзад и каза, ясно мислил по темата „Patriots In Fashion”, ама със самочувствие и ние „Ааааа, ок, добре!”.

Ванеса: Съгласихте се веднага, това си е готов отговор.

Димо: Съответно никой не го запомни от нас. Следващият път пак „Какво беше бе? Нещо Патриоти…”. И ок, ще бъде това… Ама следващият албум решихме да го сменяме. Започнахме да пробваме някакви експерименти „Passion In Fact”, “Pictures In Frames”, “Plug In Five” имаше някакво, когато бяхме 5 човека. Но реално нищо не означава, никога не сме слагали абсолютно никакъв смисъл в това. Просто е P.I.F.

Ванеса: Свободно може да си интерпретираме заглавието.

Димо: Да.

Ванеса: Чудесно! Може ли да поканиш и зрителите на ММ тв в Mixtape 5? На входа знам, че ще има изненади…

Димо: Аааа, да, точно така.

Ванеса: Аааа, как те подсещам.

Димо: Първо, заповядайте в Mixtape 5 на 8ми декември в София, където ще видите новото нещо, което правим. На входа всеки, който влезе, ще получи подарък – новата песен. Ще може да си я свали или от линк или от QR код на едно картонче на телефона или на компютъра. В 21:30 мисля, че отварят вратите, ние по-рано от 22:15 сигурно няма да започнем.

Ванеса: Това може би е една чудесна възможност на 8ми декември студентите да си изкарат един много страхотен празник за тези, които празнуват. Имам честта да те попитам – ти си първият, който ще сложи първият хаштаг на нашето предаване. Какъв е хаштагът на днешния ден?

Димо: #8dekemvriPIF

Ванеса: Йессс!

Двамата запяват:

Димо: Довижданееее!

Ванеса: До нови среееещииии! Много ми беше приятно!

Димо: И на мен!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *