P.I.F. изненадват с празнично турне

P.I.F. изненадват с празнично турне - MMTV Online Bulgarian alternative rock band P.I.F. posing for a future

Видеото към „Приятел“ на P.I.F. е откриващо за YouTube канала на групата

Група P.I.F. ще се погрижи за празничния саундтрак на вечерта ви с концерти в шест града. Навръх Коледа групата ще сподели своята „Приказка“ с гостите на клуб Mellon във Велико Търново. Следват Плевен (26 декември), Русе (27 декември), Варна (28 декември), Бургас (29 декември) и Пловдив (30 декември).

След като представиха новото си визуално шоу „Думи“ на 8 декември в Mixtape 5, P.I.F. ще пренесат комбинацията от видео импресии. Монолози и интродукции с театрален елемент и в рамките на турнето си – там, където залата го позволява технически.

mmtv-pif-christmas-tour-3.jpg Снимка: Димитър Алексов за Z-Rock

В сетлиста на Димо Стоянов (вокали, китара), Иван Велков (китара), Юрий Божинов (бас) и Мартин Профиров (барабани) ще влязат обичани песни като „Свято“, „Седем“, „Свободен от теб“ и Messiah. Всяка ще прозвучи с обогатен аранжимент с по-мощни синтезатори, класически оркестрации и ефекти.

В рамките на турнето бандата ще представи и новия си сингъл “Приятел”

Видео се завъртя премиерно пред над 700 души, уважили „Думи“ в София.

mmtv-pif-christmas-tour-2_1.jpg

Заснет в края на октомври, когато Димо кръстосва с катамаран живописните заливи на Егейско море, клипът сюрпризира феновете с отсъствието на всички членове на бандата. Вокалите в песента са поверени на хора от най-близкия кръг на музикантите. Като актрисите Мира Бояджиева и Анелия Мънгарова, режисьорът Николай Мутафчиев, операторът Калоян Божилов и съпругата на Димо – Люба Пиперова. Решението парчето да се изпълнява от обичайните заподозрени в обкръжението на P.I.F. се взема спонтанно, на борда на катамарана, когато всички слушат за пореден път трака и осъзнават колко силно е емоционалното въздействие на текста.

С видеото към „Приятел“ P.I.F. стартира официалния си канал в YouTube. „Действахме малко на принципа „по-добре късно, отколкото никога“. Всичките ни клипове ги имаше някъде из YouTube. Просто решихме веднъж завинаги да въведем ред като ги селектираме на едно място за всички, които обичат музиката ни“, обяснява с усмивка Димо.

След успеха на „Думи“ в Mixtape 5  P.I.F. ще изнесат следващия си голям концерт в столицата на 24 февруари в Sofia Live Club. Ето къде и кога може да слушате P.I.F. на живо:

25.12, Велико Търново – клуб Mellon
26.12, Плевен – Galaxy Bowling
27.12, Русе – клуб MAX
28.12, Варна – клуб Vintage 33
29.12, Бургас – Бар без Име
30.12, Пловдив – клуб Мармалад

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *