Ади Цанова: Да загърбиш един бранш е равносилно на убийство!

Ади Цанова: Да загърбиш един бранш е равносилно на убийство!

Публикуваме призива на Ади Цанова, който тя публикува във Фейсбук, с идеята да разпространим нейната гледна точка, защото засегнатите от карантината, работещи в ивент индустрията са стотици хиляди в България. За тях обаче не е предвидена помощ.

Уважаеми, Дами и Господа!

Моето обръщение днес е към онези от вас, които са ангажирани професионално лично (или живеят с хора, които са ангажиране в този сектор) в Събитийния бранш на България.

Повечето хора не са запознати, затова аз ще си позволя да дам яснота по този въпрос, че в този наш бранш са ангажирани много голямо количество специалисти в областта на планирането, подготовката и провеждането на събития от всякакъв род и характер. И няма значение дали е Събитиен Мениджър на свободна практика, Озвучител, Аранжор-декоратор, Кетъринг компания, Компания за отдаване на оборудване под наем, Събитийна компания, Фотограф, Филмограф на събития, DJ и друг – всички тези професии носят характер на сериозни професионални ангажименти в реализации, които с налагането на карантината загубиха своите доходи за месеци, а може би и година напред.

В Събитийния бранш работят хора със специфични знания за професията, чието преквалифициране ще отнеме време и ресурс, с който държавата ни не разполага. И в същото време същата тази наша държава изоставя на произвола на “Каквото стане!” тези Специалисти. Вярваме разбирате, че един човек, който е градил кетъринг компания 23 години и е тесен специалист в областта, ще се преквалифираци много трудно, защото за новото поприще ще са нужни още финанси и време в изграждане на новия професионален статут. Това е непосилно не просто за повечете хора в областта, а за целия бранш, благодарение на който през последните 20 години се организираха и реализираха невероятни събития в България, които оставиха трайни следи в сърцата на хората.

Концерти, конференции с международен характер и от международно значение, редица фестивали с регионално и държавно значение, спорти събития, големи корпоративни събития и събития от личен характер. Да загърбиш един бранш е равносилно в тази трудна за всички сутиация, наложена от карантината на страната ни, последвала примера на много други по Света, е равносилно на нараняване с фатален край. На убийство! Когато преди 23 години дадохме живот на нашата кетеринг компания Red Devil Catering ние създадохме един бранш, който днес е в ръцете на управниците на България, които взимат решение да не го подкрепят в този труден момент.

Конферентни компании, Oрганизатори на концерти, фестивали, Събитийни такива, Сватбени агенции, Ателиета за ръчен труд, Аранжор-декораторски ателиета, Филмографски и фотографски студиа и други вече са затворили врати в очакване на най-лошото. А то е: погазване на целия Събитиен бранш! Защо за едни има помощ, а за други няма?! Защо?! Трябва да бъде изложена причината за проявата на това неразбиране, нежеланеие да се помогне и да се обоснове с факти и законови наредби това възпрепятстване. Защо други браншове, в които също има хора-специалисти, се подкрепят, а нашия бранш остава не просто на заден план, а неподкрепен?!

Споделям личната си гледна точка в търсене на отговори, които са подадени от сформираната Сдружение, в желанието си да запозная всички свои Уважаеми Колеги със старанието, което нашата кетyринг копмания Red Devil Caterin полага, за да изиска, за да настоява на адекватна реакция и отговори.

Подписавам се като: Ади Цанова – собственик на ADI’S COOK & BOOK – Локация за събития Ади Цанова – собственик на За Сватбата на Вашите Мечти – Сватбена Агенция Ади Цанова – собственик на Course Academy – Платформа за провеждане на курсове и обучения в сферата на Събитийния мениджмънт Ади Цанова – съ-създател на Red Devil Catering – Кетъринг компания Ади Цанова – съ-създател на Right Rental – Компания за отдаване на оборудване под наем за всякави видове събития Уважами Колеги!

Молим ви да ПРЕДАДЕТЕ НАТАТЪК това наше послание. Точно в такъв труден за нашия бранш момент е от важно значение да се ОБЕДИНИМ И СТАНЕМ ЕДНО ЦЯЛО, КОЕТО ДА СЕ БОРИ ЗА ПРАВАТА СИ. И ние имаме право да настояваме държавата да се погрижи за нашия бранш!!! Всички ние сме честни и достойни хора, чията професия може и да не е жизненоспасяваща, но е важна за хората, защото, благодарение на нея, те придобиват знания чрез обучения, обменят опит чрез конференции, веселят се по празници и се представят пред света. Ако ние не успеем днес, утре хиляди деца от техникумите по обществено хранене няма да успеят също, защото те с нетърпения очакват да станат част от този бранш в практики в нашите компании, а впоследствие и като специалисти в областта на събитията.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.