Хайде на лятно кино в НДК!

Хайде на лятно кино в НДК!
Националният Дворец на културата отново ни изненадва приятно с примамливо предложение за лятно кино в юлските горещини

Първата прожекция бе в понеделник, 22 юли, а ние се посмяхме от сърце на италианската комедия ‘’Измамно богати’’ с участието на Серджо Кастелито и Сабрина Ферили.

Днес от 21 часа предстои да се припомним едни от най-големите хитове на 80-те години в английско-италианската продукция ‘’Walking On Sunshine’’ и да видим дебюта на Лиона Люис като актриса.

Филмът е заснет в областта Salento, точно на токчето на Ботуша и представя красотата на Италия в пълния ѝ блясък. Ще чуем хитове на Madonna, Bananarama, The Human League, Kathrina and The Waves, The Bangles, Cindy Lauper, Roxette, George Michael и др.

Утре, 24 юли, ще видим легендите на френското кино Бриджит Бардо и Мишел Пиколи в класиката на Жан-Люк Гидар ‘’Презрението’’

Това е именно филмът, в който през 1963 г. изгрява звездата на Пиколи, до момента непознат беден актьор. Самият той споделя в интервю, че това е филмът който е снимал с изключителна радост, но и голяма концентрация. Първоначалната идея за реализацията на проекта е на продуцента Карло Понти, който отхвърля предложените за главните роли Ким Новак и Франк Синатра. На свой ред Жан-Люк Годар отказва на Понти да включи София Лорен и Марчело Мастрояни.

Избират Бардо заради статута ѝ на секс символ. Откриващата филма сцена всъщност е заснета последна по настояване на американските продуценти, въпреки нежеланието на режисьора. Въпреки всички перипетии, ‘’Презрение’’ има успех сред зрители и критици и е обявен за един от шедьоврите на киноизкуството.

 

Заповядайте на лятно кино в НДК!

Начало от 21:00 ч. Вход свободен

 

Прожекциите се осъществяват със съдействието на

Италианската търговска камара и Френския институт.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *