Наградите “Оскар”, които ще се помнят дълго

92-рата церемония по раздаването филмовите награди "Оскар"

Oscars

92-рата церемония по раздаването на най-престижните филмови награди „Оскар“ ще се помни дълго. Емоции, блясък, триумф. Такава беше вечерта за Бонг Жоон-Хо и филма му “Паразит”. Цели четири статуетки.

“Без думи съм. Никога не сме предполагали, че това някога ще се случи. Толкова сме щастливи. Чувствам, че това се случва в много подходящ момент в историята.”

Вълнения за “Оскар”

Въздухът в залата беше изпълнен с вълнения, които се усещаха дори и през малкия екран. Сред думите имаше и много политически изказвания, но и много емоционални послания.

Хоакин Финикс очаквано грабна статуетката за изпълнението си в “Жокера” на Тод Филипс. Актьорът не пропусна да припомни, че голямото предимство на представителите на гилдията е, че могат да “използват гласа си, за да изразят проблемите на безгласните”.

Според Финикс независимо дали говорим за неравенство между половете, за расизма или за правата на животните, винаги говорим за нуждата от борба срещу несправедливостта. В трогателната си реч със сълзи на очи той отдаде почит и на починалия си брат Ривър Финикс.

“Цял живот съм бил негодник, бил съм егоист. Понякога бях жесток и си давам сметка, че се работеше трудно с мен. Но много от вас ми дадоха втори шанс. Мисля, че показваме най-доброто от себе си, когато се подкрепяме. Не когато се игнорираме взаимно заради предишните си грешки, а когато си помагаме да растем. Когато се образоваме взаимно, когато се упътваме един друг, за да получим изкупление.”

Друг много силен момент беше появата на Брад Пит. През този филмов сезон той ни накара да се възхищаваме на чудесното му чувство за хумор. Брад Пит определи наградата “Оскар” като “чест на честта”.

Наградите “Оскар”, които ще се помнят дългоВ най-звездната нощ на Академията той благодари на онези, които са му дали шанс да израсне като актьор през годините – Ридли Скот и Джина Дейвис. Брад заложи и на особено язвителен политически хумор, като препратка към политическите вълнения около процеса за импийчмънт на президента Тръмп и игнорирането на нови свидетели като политика Джон Болтън.

“Казаха ми, че имам само 45 секунди, което е с 45 секунди повече, отколкото Сенатът даде на Джон Болтън тази седмица.”

Пит отправи и едно по-философско послание към гостите.

“Стремете се към най-доброто, хора! Очаквайте най-лошото, но се стремете към най-доброто”.

Рене Зелуегър получи втория си “Оскар”за най-добра актриса за ролята си в “Джуди”. Отличие, което критиката предварително определи като напълно заслужено, въпреки че (а може би именно защото) отсъстваше от големия екран близо десетилетие.

Наградите “Оскар”, които ще се помнят дългоВ речта си тя не пропусна да спомене голямата Джуди Гарланд, в която се превъплъщава в биографичната лента и отбеляза, че това е история отвъд половете.

Еминем изненада всички в Dolby Theater с един от най-големите си хитове – Lose Yourself. Елтън Джон завладя сцената с изпълнението на песента (I’m Gonna) Love Me Again от филма “Рокетмен”.

Един от емоционалните моменти на вечерта беше изпълнението на Били Айлиш на Yesterday на The Beatles, докато на сцената се въртя видео с всички тези значими за индустрията хора, които загубихме през изминалата година. Специална почит бе отдадена и на трагично загиналия баскетболист Коби Брайънт.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *