Излиза документален филм за Pavarotti

Излиза документален филм за Pavarotti
Излезе трейлърът на документалния филм на Рон Хауърд, Pavarotti

Както подсказва заглавието, филмът проследява живота на италианския оперен певец Лучано Павароти. Лентата показва архивни кадри на покойния певец както и интервюта с хора, които са го познавали проведени в наши дни. Това далеч не е първия път, в който Хауърд режисира документален филм. Носителят на Оскар преди това е работил по филма “Made in America” (документален филм за музикалния фестивал на Jay-ZBudweiser Made in America“) и The Beatles: Eight Days a Week (филма събира кадри и клипове от 250-те концерта на Бийтълс през 1960-те).

Подобно на това, как Питър Джаксън използва съвременната технология, за да добави цвят към кадрите от Първата световна война в наскоро излезлия документален филм “They Shall Not Grow Old“, лентата Pavarotti използва технологията Dolby Atmos, за да “съживи избледнелите” аудио записи от живи изпълнения от концертите на легендарния тенор. Филма включва също така невиждани до сега кадри от зад кулисите, включително клипове от неговия личен живот и преживявания зад затворени врати на различни изпълнения.

CBS Films пусна официален трейлър, който показва на публиката какво може да очаква:

Обикновено документалните филми имат нишов боксофис, но много е възможно Pavarotti да се окаже едно от изключенията от това правило. Въз основа на трейлъра, филмът предлага обширен преглед на личните премеждия, професионални триумфи и дори политическия му активизъм. Павароти е един от редките оперни изпълнители, които успешно преминават в масовата поп култура, така че има голяма вероятност документалния филм за него (и то режисиран от популярен режисьор) да генерира голям интерес. Малко вероятно е обаче да задмине успеха на миналогодишния документален филм за Мистър Роджърс, “Won’t You Be My Neighbor?“, но със сигурност ще има интерес.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *