Има ли нужда някой от Solo: A Star Wars Story?

Има ли нужда някой от Solo: A Star Wars Story?

Предисторията на Solo е една история от Междузвездни войни, от която всъщност не се нуждаем.

Не е чудно, че вълненията около пускането на филма са незначителни.

Тази седмица бележи пускането на нов филм от поредицата „Междузвездни войни”. Този път фокусът ще бъде насочен към безспорно най-харесваният герой от историята, а именно Хан Соло. Всичко около новата серия Solo: A Star Wars Story предполага, че филмът би трябвало да пожъне небивал успех. Но това май няма да стане или поне не в сърцата на феновете.

В сравнение с припряното очакване на „The Force Awakens” през 2015г. и миналогодишното разделение в мненията на феновете за „The Last Jedi”, шумотевицата около Соло е замлъкнала като Чубака с болно гърло.

Това със сигурност е страничен ефект от сътресенията съпровождащи продукцията.

Първоначално избраните режисьори Фил Лорд и Крис Милър, известни най-вече с филма си “Лего“, бяха отстранени от проекта през юни 2017г. след шест месеца снимки. На тяхно място бе извикан режисьорът Рон Хауърд, за да улесни работата и да преведе продукцията през финалната линия. Според докладите обаче той презаснема по-голямата част от материала. Също така са съществували и опасения относно това как Alden Ehrenreich е представял образа на Хан Соло. От Lucasfilm са наели учител по актьорско майсторство за да подобрят представянето на Ehrenreich и да го доближат максимално близко до образа представен от Харисън Форд.

Хардкор феновете на Star Wars принципно се противопоставят на този филм.

Голяма част от противоречията около The Last Jedi се въртяха около готовността на режисьора Риан Джонсън да направи смели промени в ерудицията на сагата. От подобно нещо феновете се притесняват и сега. За тях превъплащението на Харисън Форд в ролята на Хан Соло е „свещенно”. Според тях да замениш Форд с по-млад модел е като да пребоядисаш Хилядолетният Сокол в ярка боя и да му монтираш голям заден спойлер.

Друг проблем който се появява е прекомерното бълване на продължения и разклонения на поредицата. Това е четвъртият филм за четири години, а догодина се очаква и нов. Притесненията на феновете за размиване и разводняване на сагата с цел привличане на по-млада публика не са без основание.

Най-вероятно Solo: A Star Wars Story ще донесе доста добри финансови резултати като първоначалните ревюта показват, че прогнозите за творческа смърт на серията са преувеличени. Но въпреки това остава чувството, че нещо се е загубило.

В издаването на нов филм от поредицата “Междузвездни войни” винаги е имало определена магия. С всяка дългоочаквана серия зрителят оставаше с усещането сякаш в някоя далечна галактиката е запазен блясъка на чистото, нефилтрирано кино-събитие. Със Соло, този блясък като, че ли започва да се смалява.

Или както друг емблематичен образ от филмите на Форд би казал:

Всички тези моменти ще се изгубят във времето като сълзи в дъжда.

Лентата ще се завърти по кината от 25.05.2018г.

Източник: https://www.theguardian.com

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *