Георги Линев от Kan Wakan – първи гост в подкаста ‘’Диагноза Музика’’

Георги Линев от Kan Wakan - първи гост в подкаста ‘’Диагноза Музика’’
В епизод 2 на новия си проект, Руми разговаря с Георги Линев – един от най-талантливите и самобитни български музиканти творили в чужбина.

Заради пандемията той прекарва вече по-голяма част от времето си в България и това е чудесна възможност да се даде качествен тласък на българската музикална сцена и да се създава модерна и конкурентна и навън музика. Конкретен повод за срещата ни с него е излизането на поредния сингъл от трилогията Phantasmagoria ‘’Shining Bright Truth’’.

Диагнозата, която Георги Линев си постави е ‘’нетърпелив перфекционист’’, а в подкаста може да научите откъде тръгва любовта му към музиката, въпреки че е роден в семейство на художници.

Може да намерите подкаста “Диагноза Музика” в любимата ви платформа: Apple, Spotify, Google, Soundcloud, TuneIn.

Георги Линев заминва на 12 години с родителите си за Съединените Щати. Той се установява в Лос Анжелис и с много работа и късмет бива забелязан и оценен. Пробивът се случва през юли 2012 г., когато дебютният му сингъл ‘’Forever Found’’ е харесан от сутрешното шоу на радиостанцията KCRW и е излъчван всеки ден.

Георги подписва с лейбъла Verve Records, които издават и първият албум на Kan Wakan ‘’Moving On’’, който съдържа 13 трака.
photo: Rolling Stone

Престижното списание ‘’Rolling Stone’’ публикува ревю като го нарича изключително интересен, мечтателен и комплексен албум, който заслужава да се чуе многократно. След излизането си, ‘’Moving On’’ достига до 37-ма позиция в класацията на  Billboard Heatseekers Albums Chart.

2014 г. е особено силна година за Георги Линев и проекта му. Kan Wakan гостува на Брит-фестивали от ранга на Liverpool Sound City и The Great Escape в Брайтън. Свирят в Amoeba Music в Холивуд, подгряват концерта на Arctic Monkeys в Спринг, щата Тексас, както и на Royal Blood в Торонто, Канада. Само това непълно изброяване на участията им е достатъчно да им свалим шапка и да се заровим тутакси в глобалната мрежа, за да чуем продукцията им досега.

Кой български артист може да се похвали с редовно пускане от 2014 г. на парчетата му по BBC Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 6!

Особено важно е признанието на Георги Линев и Kan Wakan като автор, изпълнител и продуцент на филмова музика. В подкаста ‘’Диагноза Музика’’ се споменават част от продукциите, които ползват негови композиции.

В участията си пред публика в Kan Wakan се включват музиканти, които свирят на китара, бас, кийборд, барабани и всеки път се канят уникални гост вокали. Сред тях са Кристиане Баутиста, Каджа Бонет, Моузес Съмни, Рейчъл Фанан, Сайго, Нийа и Ел Олсън.  В някои от предишните му концерти са се включвали и цигуларят Мигел Атууд-Фъргюсън, дуото виола и чело Strings Massive, саксофонистът Тед Тафаро, китаристът Брандън Колмън, арфистката Кристина Блек и много други.

Очакваме тази есен среща на живо с Kan Wakan и в София, следете тук за новини.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.