Kan Wakan с втори сингъл ‘Shining Bright Truth’

Kan Wakan с втори сингъл 'Shining Bright Truth'

Kan Wakan пусна втория сингъл и видеоклипа към него от предстоящия си нов албум Phantasmagoria Vol.2. Парчето се казва Shining Bright Truth и е с гост вокала Рейчъл Фанън. Певицата е номинирана за награда Emmy и е позната с работата си с култови имена, като U.N.K.L.E. and Pussy Riot.

Парчето започва с нейният дрезгав и емоционален глас, на фона на единствен тон от синтезатор и перкусии. Вокалът и мелодията се развиват на фона на богати кинематографични кадри, изпълнени с призрачни вокални луупове и отделни тонове, типични за творчеството на Kan Wakan.

Георги Линев, който е автор на поетичния и изпълнен със загадки текст, споделя, че песента е:

“Бележка към себе си за типичната за всеки от нас тенденция към неискреност, самозаблуда и дори – живот в паралелна реалност. Без значение дали през перспективата на социалните мрежи, професионалната маска, или творческото его, песента е за онзи момент, в който вместо да се пазарим със себе си, приемаме, че е по-безопасно просто да продължим по своята траектория

Както клипът към “O’Mother” (първият сингъл от новия албум), така и този към “Shining Bright Truth’ е заснет в България от изцяло български екип с режисьор Васил Витанов и оператор Александър Бенев. Във видеото трите героини танцьорките Моника Мариус, Ели Колева и Цвета Дойчева обикалят живописни градове, села и пътища в търсене на вдъхновение.

Албумът Phantasmagoria Vol2 е трети в дискографията на Kan Wakan и втори от трилогията със същото име, която започна с Vol1 през 2018-а година.

Още с дебютния си албум, проектът на българина Георги Линев получава изключително добри ревюта от световни медии като Rolling Stone, BBC1 и LA Weekly  и прави история като първия български музикант с албум в класацията на списание Billboard.

Музиката и албумите му намират място в култови сериали, като Game of Thrones на HBO и The Kominski Method на Netflix, а освен работа и турнета със световни артисти сред които Arctic Mоnkeys, Royal Blood, Moses Sumney, Thundercat, той работи и с български изпълнители. Той е ко-композитор и продуцент на песента Salty на Рут Колева.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *