Hills Of Rock 2018 най-силното издание до момента

Hills Of Rock 2018 най-силното издание до момента | MMTV

Ако бяха вулкани тепетата на Пловдив щяха да изригнат след трите дни гръмовен рок край гребния канал на Hills Of Rock 2018

Първият ден от фестивала бе открит с участие на главната сцена на момчетата от D2. Те накараха доста от размотаващите се извън гребния канал метъл фенове да се забързат за да влязат. Малко по-късно излезе Fish. Бившия вокал на британската рок група Marillion (или както той сам каза в интервюто си пред екипа на телевизия ММ – „Единствената пееща, гърчеща се и танцуваща риба в света”)

Изпълнението на немците от Crematory нажежи обстановката още повече. В жест към публиката събрала се пред главната сцена барабаниста и клавиристката на Crematory. През цялото време бяха с шапки с българското знаме, което много се хареса на тълпата.

След страхотното им представяне дойде време и за хедлайнърите на първият ден Sabaton

Още с излизането си на сцената шведите направиха невероятно шоу с много пироефекти. Вокалистът на бандата Joakim Brodén беше очевидно развълнуван от екзалтираната тълпа, като за да ги надъха още повече използваше закачки с нецензурни думи на български език отправени към най-новият член на бандата, китаристът Tommy Johansson. На няколко пъти Joakim спомена, че това е най-яката публика пред, която са свирили. Друго което ни направи впечатление бе танкът (с лого на Yamaha) на, който бе качен барабанистът. Зачудихме се от кога Yamaha правят танкове???

Друго което ни направи впечатление бе танкът (с лого на Yamaha) на, който бе качен барабанистът. Зачудихме се от кога Yamaha правят танкове???

Като цяло организацията на фестивала беше на ниво. Нямаше проблем с влизането (поне за тези които бяхме там от рано) и имаше достатъчно охрана. В типичен стил за фестивалите лошо впечатление ни направиха цените на бирата, минералната вода и сандвичите вътре на феста. От друга страна имаше предостатъчно места за тяхното закупуване. Най-добро и направо смайващо впечатление ни направиха мобилните тоалетни. Те бяха перфектни, не се чакаше, не миришеше лошо и имаше мивки със течен сапун и салфетки. Едно голямо браво.

Втория ден беше открит от ODD Crew като след тях трайно сцената бе предадена на нежния пол, който направо ни скри топката

Първа сред дамите вокалистки на сцената излезе Tatiana Shmailyuk от Jinjer, която преливаше от лирично пеене в яко дране (много яко). След тях заедно с Пламен Траянов познат като Пърси забиха Madamе Mayhem. Oще една дама зад микрофона превзе сцената, вокалистката на Battle Beast – Noora Louhimo. Интервюто ѝ с Тома Здравков може да видите тук. След това нежно присъствие дойде ред и на Dope. Те бяха по едно и също време с Милена, която бе на сцената “На тъмно”. Гранд дамата на българския рок събра най-много публика сред родните представители като публиката се кефеше много и припяваше на всяка нейна песен.

Към 22:30 часа се очакваше и черешката на тортата за втория ден Judast Priest

Може би заради пловдивската жега или превъзбудената публика Rob Halford дишаше много тежко. Въпреки голямото количество нови песни от албума им Firepower Judas изпяха и много от големите си хитове.

Може би заради пловдивската жега или превъзбудената публика Rob Halford дишаше много тежко. Въпреки голямото количество нови песни от албума им Firepower Judas изпяха и много от големите си хитове.

Басиста Ian Hill сякаш наказан стоеше встрани и не мръдна през целия концерт. За сметка на това Rob смени няколко пъти сценичните дрешки. Типично в стила на едни рок легенди Judast Priest ни оставиха без дъх, а предстоеше последния трети ден от фестивала.

„Най-големият ден” (Maiden Day) за който се стекоха страшно много хора сред, които и много от съседни държави пристигнали организирани (минахме поне покрай 20 гръцки автобуса) или самостоятелно обещаваше да бъде наелектризиращ.

Първи на сцената се качиха гърците Planet of Zeus. За да подържат атмосферата втори излязоха англичаните The Raven Age като последни, от подгряващите бяха американците от Tremonti. По време на тяхното изпълнениe сякаш, за да охлади страстите се изля кратък, но проливен дъжд. А след това мокри до кости, тръпнещи в очакване и зареждащи се с течности за смазване на гласните струни сякаш ние ще пеем зачакахме гигантите Iron Maiden.

С разлика от 3-4 минути от обявения начален час под съпровода на Doctor, Doctor (UFO) и пеещата и набираща скорост публика избухнаха Iron Maiden

Bruce Dickinson и компания ни демонстрираха уникално сценично представление с постоянно сменящи се сценични декори и много пироефекти.

С разлика от 3-4 минути от обявения начален час под съпровода на Doctor, Doctor (UFO) и пеещата и набираща скорост публика избухнаха Iron Maiden

В сетлиста присъстваха голяма част от най-големите хитовете на групата. Страхотно впечатление ми направиха няколко много млади девойки от Македония, които заеха наизуст всички песни и не спряха да скачат през целия концерт. Така и не разбрах дали беше само от емоция или в комбинация, че бяха по-нисички и не виждаха добре.

Финална песен на концерта беше Run To The Hills с която сякаш от Maiden ни подканиха „айде бягайте към тепетата”. Края на третия ден на най-големия фестивал за последните години в България завърши със невероятна заря достойна за 3-ти март или Нова година.

Така приключи тридневния фест, който събра над 50000 хиляди зрители на трите сцени. Определено таз годишния Hills of Rock бе по-силен от този през 2017 главно заради големите хедлайнъри. Ако се спази градацията на концертите какво ли ще видим на Hills of Rock 2019…???

Благодарим на Пловдив и на “Sofia Music Enterprises“, че ни направиха съпричастни на това събитие.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *