7 необичайни световни рекорда, поставени в Обединените Арабски Емирства

От най-тежкото превозно средство теглено от косми, до най-големия бъбрек, който някога е бил отстранен

7 необичайни световни рекорда, поставени в ОАЕ | MMTV
Наскоро Книгата на рекордите Гинес публикува някои от най-странните и безмислени световни рекорди, засвидетелствани на територията на Обединените Арабски Емирства

1. Дубай, любимата дестинация на треторазрядния български хайлаф, държи рекорда за мястото, в което е създадена бутилка за парфюм с най-много диаманти, над 3,500. Парфюмът се казва Shamukh, на компанията Spirit Of Dubai Perfumes с унисекс аромат и с поставени 3571 диаманта на уникалната му бутилка. Смята се и за най-скъпият в света с цена от 1 295 000 щатски долара.

Парфюмът се казва Shamukh, на компанията Spirit Of Dubai Perfumes с унисекс аромат и с поставени 3571 диаманта на уникалната му бутилка.
Парфюмът Shamukh

2. Новогодишните фойерверки в емирството са винаги впечатляващи. Така е и при посрещането на 2019 г., когато в Рас ал-Хайма е поставен рекордът за най-дългата права линия от фойерверки, като са спазени изискванията разстоянието между постовете за зарята да е поне 2 километра и да са използвани не по-малко от 300 кг фойерверки като времетраенето им трябва да е 5 минути. В крайна сметка дължината на светлинното шоу от зарята е малко над 13 километра.

Новогодишните фойерверки в емирството са винаги впечатляващи.
Новогодишните фойерверки в Обединените Арабски Емирства

3. Отново на 1 януари 2019 г. е поставен друг рекорд в ОАЕ – най-голямото шоу от звук и светлина на единична постройка е сътворено на върха на обявената за най-висока сграда в света Бурж Ал Калифа, гордо извисяваща се на 829,8 метра. Спектакълът е впечатляваща комбинация от светлина, лазери, LED екрани,звук и фонтани.

Отново на 1 януари 2019 г. е поставен друг рекорд в ОАЕ - най-голямото шоу от звук и светлина на единична постройка е сътворено на върха на обявената за най-висока сграда в света Бурж Ал Калифа4. На 10 февруари 2016 г. в Дубай, талантливият кон Пустиня поставя рекорд за най-бързо пробягани 10 метра само на задни крака като заковава хронометъра на 9,21 секунди.

5. Жителят на ОАЕ Ахмед Саид Мохамед Омар е вписан с редорд за най-голям камък, изваден от бъбрек по време на операция в Дубай през юли 2017 г. Камъкът тежи 4,25 кг.

6. В Дубай е осъществен и следващият рекорд, проведен под зоркото око на представител на Гинес .По време на скок с парашут на височина 2895,6 метра е развят флага на Обединените Арабски Емирства с рекордна дължина от 4,885.65 квадратни метра, което е почти колкото игрище за Американски футбол.

В Дубай е осъществен и следващият рекорд, проведен под зоркото око на представител на Гинес .По време на скок с парашут на височина 2895,6 метра е развят флага на Обединените Арабски Емирства с рекордна дължина от 4,885.65 квадратни метра7. Най-абсурдният рекорд от всички дотук обаче е този на гражданина на ОАЕ Махмуд Шамшун ал Араб, който през декември 2017 г. тегли с косата си камион, тежащ 10,380 кг.

Махмуд Шамшун ал Араб, който през декември 2017 г. тегли с косата си камион, тежащ 10,380 кг.
Махмуд Шамшун ал Араб тегли с косата си камион, тежащ 10,380 кг.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.